Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

En toen was koning winter ineens weer terug. En die zorgde ervoor dat veel wedstrijden op het Oostersportpark niet door gingen. Niet vanwege de slechte velden want op kunstgras speel je nagenoeg altijd maar wel omdat de gevoelstemperatuur richting de -18 ging. Voor met name de jongste jeugd is dat veel te koud en dus werd er besloten om de wedstrijden voor de Waddenrobkes, JO11, JO9 en JO8 niet door te laten gaan. Verstandig.

Zeerobben JO13-4 speelde een goede wedstrijd tegen Oeverzwaluwen en won met 6-0. (Foto: Frans Bode)

JO19

Helaas opnieuw geen punten voor JO19-1. Zij speelden afgelopen zaterdag tegen Heerenveense Boys en verloren met 4-2. Het is nu zaak om het seizoen goed af te maken. Inmiddels is JO19 afgezakt naar de zesde plaats op de ranglijst.

 

JO17

Na de prachtige 1-0 overwinning op FVC konden afgelopen zaterdag de handen weer de lucht in bij JO17-1. Dit keer werd op eigen veld Franeker met 2-0 verslagen. Door dit resultaat heeft JO17-1 weer aansluiting gevonden bij de middenmoot van de hoofdklasse. Nu proberen deze lijn morgen door te trekken in de thuiswedstrijd tegen Heerenveense Boys die op de derde plaats staan. JO17-2 kwam terug uit Franeker met een spectaculaire 6-0 overwinning op de plaatselijke sc. JO17-3 verloor met 5-2 van sc Bolsward.

 

JO15

Tegen de nummer van de rianglijst, sc Joure, leed JO15-1 een 2-0 nederlaag. Zeerobben staat nog steeds op de tiende plaats. JO15-2 verloor met 6-1 van een sterker Leovardia  en JO15-3 verloor met 6-0 van de jongens van Terschelling.

 

JO13

JO13-1 is met een sterke tweede seizoenshelft bezig. Na de overwinning van vorige week was er nu in de topper tegen de nummer twee Bolsward wederom een overwinning voor Zeerobben. Het werd 3-1 op het Oostersportpark. Door deze overwinning schuift Zeerobben op naar de derde plaats in de hoofdklasse op zeven punten achterstand van de nummer twee en een wedstrijd minder gespeeld. JO13-2 was niet opgewassen teghen SF Deinum. Het werd 0-9. Na het gelijke spel van vorige week pakte JO13-4 nu de volle winst tegen Oeverzewaluwen. Het werd 6-0. De wedstrijd van ST Arum/Stormvogels tegen JO13-5 was nooit een wedstrijd. IJskoud en ook nog met 13-1 verliezen. Snel vergeten.

 

Zoals reeds gezegd kwamen de overige teams niet in actie. Het was gewoon te koud om een wedstrijd te spelen. Ook de Waddenrobkes stelden de competitie een week uit.

 

De dag van morgen

Een mooie dag wordt het morgen op het Oostersportpark met maar liefst zeventien thuiswedstrijden (jongens en meisjes) voor de jeugd. En of dat allemaal nog niet genoeg is spelen de Waddenrobkes om 9.00 uur ook nog eens hun tweede speelronde in de worldleague. De eerste wedstrijden staan morgen al voor 8.45 uur op het programma. Uiteraard ontvangt de club u graag. De Robbenplaat is op tijd open voor een goed begin van de dag. 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda