Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Na een weekje rust gingen de meeste teams afgelopen zaterdag weer het veld op. Inmiddels zitten we alweer bijna op de helft van de najaarscompetitie. De najaarscompetitie duurt nog tot en met 7 december. Voor de teams die nog een wedstrijd moeten inhalen, een weekje langer. 

JO19

Zeerobben JO19-1 moest in de eerste serieuze krachtmeting pas op de plaats maken. In Leeuwarden werd er van koploper L. Zwaluwen met 5-0 verloren. De eerste verliespartij voor JO19-1 overigens in deze competitie. JO19-2 doet het uitstekend in de competitie en mocht zelf een weekendje bovenaan staan. Afgelopen zaterdag werd er nipt met 2-1 van koploper Waterpoort Boys verloren met 2-1.

 

JO17

Het weekje rust heeft JO17-1 goed gedaan zo lijkt het. Na de laatste winst thuis tegen Franeker werd er nu weer thuis gewonnen. Dit keer werd SJO Oudega/HJSC/Heeg met maar liefst 7-2 verslagen. JO17-2 speelde een leuke pot voetbal tegen Be Quick D. En dat kwam terug in de stand: 3-3.

 

JO15

JO15-01 verslikte zich afgelopen zaterdag in Harkemase Boys en verloor met 3-2. De ploeg is afgezakt naar de zevende plaats alhoewel de achterstand op de koploper slechts één punt is. JO15-2 liet een zeker lijkende overwinning op fc Harlingen door de vingers glippen. Ze verloren in de slotminuten met 3-2. Er was een mooie overwinning voor JO15-4 dat met 5-3 won van ST NOK/Bakhuizen.

 

JO13

JO13-1 is met een goede reeks bezig. Afgelopen zaterdag wederom winst in de competitie. Dit keer werd sc Bolsward met 2-0 verslagen. Een knappe vierde plaats in de hoofdklasse is het resultaat tot nu toe. JO13-2 was met 7-0 veel te sterk voor ST SDS/Nijland.

 

JO12

Bij de JO12-groep kwam alleen JO12-3 in actie afgelopen weekend. Zij verloren met 2-5 van sc Joure.

 

JO11

JO11-2 kwam thuis in actie tegen ST IJVC/Blauwhuis en verloor in een doelpuntrijke duel met 4-8.

 

JO10, JO9 en JO8

Binnen deze groep komt Zeerobben dit seizoen met tien teams uit. En de uitslagen? Die weten de kinderen vaak wel maar de uitslagen worden niet meer vastgelegd door de KNVB. Volgens de voetbalbond bevinden deze spelers zich nog in de ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. De kinderen denken daar soms anders over en weten vaak haarfijn de uitslag. Maar Zeerobben volgt de richtlijnen van de KNVB en zal dan ook geen uitslagen weergeven.

 

De dag van morgen

Wat heeft de mooiste dag van de week morgen te bieden voor de liefhebbers? Zoals het nu lijkt geen waterig najaarszonnetje maar wel maar liefst vijftien thuiswedstrijden voor de jeugdteams. Zowel jongens als meisjes binden weer de strijd aan met elkaar en daar tussendoor spelen de Waddenrobkes ook nog hun landencompetitie. Kortom genieten met een grote G. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda