Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

De competitie loopt ten einde. En dat betekent vaak dat er verrassende uitslagen te noteren zijn. Zo ook afgelopen zaterdag.

JO19

JO19-1 is aan een sterke eindsprint begonnen in de hoofdklasse. Afgelopen zaterdag stond de topper tegen L. Zwaluwen op het programma. De nummer twee tegen de nummer drie van de ranglijst. Zeerobben speelde een sterke wedstrijd en won in Leeuwarden met 2-4 waardoor het de tweede plaats overneemt van L. Zwaluwen en ook nog eens de koppositie in de derde periode pakt. Een spannend slot dus. JO19-2 kwam niet in actie maar is ook nog niet uitgeschakeld voor de titel. Ook daar volop spanning.

 

JO17

JO17-1 boekte een belangrijke overwinning in Wolvega. Belangrijk voor handhaving in de hoofdklasse. Het ging niet makkelijk maar met 3-4 van het veld stappen geeft een goed gevoel en vertrouwen voor de laatste twee wedstrijden. JO17-2 won de belangrijke thuiswedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst SWZ Boso Sneek met 1-0. En omdat concurrent Workum niet verder kwam dan een gelijkspel is JO17-2 niet meer te achterhalen door de concurrentie. Kampioen dus van de 3e klasse. Voor de winterstop nog met nul punten en onderaan geëindigd maar na de winterstop een soort van wederopstanding en het kampioenschap dus.

 

JO15

In de strijd om de tweede plaats in de hoofdklasse speelde JO15-1 tegen Be Quick Dokkum. Zeerobben verloor nipt met 2-3 maar blijft op basis van een beter doelsaldo nog wel op de tweede plaats staan. Nog twee wedstrijden te gaan. JO15-2 verloor in Oosterlittens met 3-1 van de plaatselijke voetbalvereniging. Verlies was er ook voor JO15-3. Zij speelden thuis tegen Blauw Wit en moest met 3-6 haar meerdere erkennen in de Leeuwarders. En ook JO15-4 kwam niet tot winst. Zij verloren thuis met 1-3 van Franeker.

 

JO13

JO13-1 verloor kansloos in Joure met 5-1 en JO13-2 kwam in Bolsward niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

 

JO12

Een mooi puntje haalde JO12-1 in de thuiswedstrijd tegen de Blesse. Het werd 1-1. JO12-2 speelde een doelpuntrijke wedstrijd tegen Nijland maar dat leverde geen punten op. In Nijland werd er namelijk met 8-6 verloren. Een mooie overwinning was er wel voor JO12-3. Zij wonnen met 0-3 van Blauw Wit. JO12-4 verloor thuis met 2-4 van Tzum.

 

JO11

JO11-1 is met een indrukwekkende inhaalrace bezig. Deze jonge ploeg met een aantal spelers die vervroegd zijn overgegaan doet het momenteel uitstekend. Niet alleen de winst is mooi, het vertoonde spel is misschien nog wel mooier. In Bolsward werd er met 1-5 gewonnen waardoor de ploeg in punten gelijk staat met de koploper SWZ Boso Sneek. Nog twee wedstrijden te gaan. JO11-2 had geen schijn van kans tegen Balk en verloor met 10-1. Coach Jeroen Pol kon weer lachen al had zijn ploeg JO11-3 wel verloren met 1-2. Maar de manier waarop stemde tot tevredenheid. Er was weer strijd te zien. Dat leverde geen punten op maar wel vertrouwen voor de laatste wedstrijd.

 

Waddenrobkes

Ook de Waddenrobkes kwamen weer in actie in hun Froonacker Arena voor de landencompetitie. Er werden weer drie wedstrijdjes gespeeld en afsluitend werden weer strafschoppen genomen. Kortom het was weer feest bij de allerjongsten.

 

De dag van morgen

Morgen zijn er tien thuiswedstrijden voor de jeugd van Zeerobben. Daarnaast komen ook de Waddenrobkes in actie. Het zal zo langzamerhand een van de laatste drukke zaterdagen zijn want de competitie loopt ten einde. Voor de liefhebbers van jeugdvoetbal is het dus zaak om aanwezig te zijn. Nu kan het nog…

 

|Doorsturen