Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Afgelopen zaterdag stond in het teken van twijfel. Wel of geen voetbal. Er was de afgelopen week veel regen gevallen dus ‘regende’ het afgelastingen. Dat gold niet voor alle teams. Veel teams moesten wind en regen trotseren. Zelfs de Waddenrobkes verschenen gewoon aan de start. 

JO11-1 pakte de volle winst tegen Bolsward en bezet met deze jonge ploeg een mooie tweede plaats in de hoofdklasse. (Foto: Frans Bode)

JO19

JO19-1 trof afgelopen zaterdag koploper Flevo Boys. De ploeg uit Emmeloord staat fier bovenaan en het is nog een kwestie van tijd alvorens de kampioensvlag in top kan. Zeerobben deed het niet slecht maar dat is niet genoeg om het de kampioenskandidaat moeilijk te maken. In Emmeloord werd het 2-0. JO19-2 kwam met een klinkende 6-0 overwinning op Broekster Walden terug uit Damwoude.

 

JO17

De streekderby tegen Franeker werd door JO17-1 met 3-0 verloren. Zeerobben blijft wel in de middenmoot staan met een zesde plaats.

 

JO15

JO15-1 kende weinig problemen met Stiens. Op het Oostersportpark werd het 5-0 waardoor JO15-1 op een gedeelde tweede plaats blijft staan in de hoofdklasse. Ook drie punten voor JO15-2. Zij wonnen nipt met 1-0 van Oosterlittens en zijn inmiddels opgeklommen naar een tweede plaats. Blauw Wit was met 2-1 net te sterk voor JO15-3. JO15-4 kwam niet in actie. De velden in Franeker werden afgekeurd.

 

JO13

JO13-1 won thuis met 3-0 van Leovardia en nestelt zich op de achste plaats in de hoofdklasse.

 

JO12

JO12-1 speelt op het hoogste niveau in het noorden en dat is wekelijks hard werken zowel op de training als in de wedstrijd. Afgelopen zaterdag was St. sc Heerenveen echter met 8-0 te sterk. In een doelpuntrijke wedstrijd won JO12-2 met 5-3 van Nijland. Winst was er ook voor JO12-3 dat thuis met maar liefst 7-2 won van Blauw Wit. JO12-4 kwam iets tekort tegen Tzum. In Tzum werd met 7-3 verloren.

 

JO11

JO11-1 doet het uitstekend in de competitie. Helemaal als je beseft dat er spelers in dit team zitten die nog mogen uitkomen in de JO10 groep. Zij zijn vervroegd overgegaan om alvast te wennen aan het voetballen onder meer weerstand. Dit keer werd er thuis met 3-2 gewonnen van Bolsward. Balk was met 8-0 veel te sterk voor JO11-2. Het stoom kwam uit de oren van de leider van JO11-3. Niet zozeer om het feit dat er met 12-2 verloren werd van LSC maar wel de manier waarop. Morgen kunnen de jongens hun leider laten zien dat dit een incident was als ze spelen tegen Waterpoort Boys.

 

JO10, JO9 en JO8

Bij de wedstrijden van deze ploegjes worden nog geen standen en uitslagen bijgehouden. Hier staat de ontwikkeling centraal waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling.

 

De dag van morgen

Morgen weer zo’n heerlijke zaterdag voor de jeugdafdeling van Zeerobben met zowel wedstrijden voor de jongens als de meisjes. In totaal maar liefst 16 wedstrijden. Voeg daarbij de Waddenrobkes en de weersvoorspellingen en het kan niet anders dan een topdag voor de jeugd worden. Zaterdag is de mooiste dag van de week. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda