Voetbal

Jeugdjournaal

Zo zeg. Dat was me de zaterdag wel zeg. ’s Ochtends nog voetballend in het zonnetje maar niet veel later harde wind, regen en hagel. En de jeugd? Die voetbalde rustig door al was het best wel lastig voetballen met zoveel wind.

JO19

JO19-1 had bekerverplichtingen en moest voor de achtste finale richting Hoogeveen. Daar troffen ze HZVV JO19-1 die ook in de hoofdklasse uitkomt. Na een 1-1 ruststand speelde JO19-1 een hele goede tweede helft die uiteindelijk tot een 1-5 overwinning leidde. Door in de beker dus. Ook JO19-2 kwam in actie. Zij speelden haar laatste op 18 februari en moest duidelijk weer in het ritme komen. Balk deed dat beter en won met 1-3. 

 

JO17

Voor JO17-1 stond de topper tegen koploper Urk op het programma. Dit keer moesten de mannen naar het echte gras van veld C maar ook dat leverde geen problemen op. Met veel inzet en strijd werd een 2-0 overwinning op Urk geboekt en rukt JO17-1 op naar de derde plaats in Divisie 6. En wat te denken van JO17-2. Die spelen ook al in de 1e klasse en wonnen afgelopen zaterdag even afgetekend met 5-2 van Leovardia. Een knappe prestatie.

 

JO15

Helaas kwam er voor JO15-1 afgelopen zaterdag een einde aan het bekeravontuur. In de achtste finale werd thuis met 1-5 van FC Assen verloren. Een ploeg waar in de competitie nog van gewonnen werd. Bekervoetbal is en blijft onvoorspelbaar. JO15-2 speelde een spannende wedstrijd tegen stadgenoot JO15-2 maar had zich voorgenomen de punten mee naar huis te nemen. Een 2-3 overwinning dus.  JO15-3 kwam in de wedstrijd thuis tegen Friesland niet verder dan een keer scoren. Friesland deed dat echter drie keer. 

 

JO13

Dat de harde wind veel invloed op het spel kan hebben bewees JO13-1. De eerste helft namen ze voor de wind een 5-0 voorsprong tegen Oldeboorn maar de einduitslag werd uiteindelijk nog 5-4 omdat de tegenstander nog gevaarlijk terugkwam.

 

JO12

Na de teleurstelling van het verliezen van de kampioenswedstrijd werd de draad in de vierde fase tegen Franeker weer opgepakt door JO12-1. Zij wonnen thuis met 8-0 van Franeker. JO12-2 kwam heel vroeg in de ochtend glunderend terug uit Leeuwarden. Zij hadden daar tegen Leovardia met 2-3 gewonnen. Wat spannend zal dat geweest zijn. 

 

JO11

Ook JO11-1 is de vierde fase goed begonnen door met 3-1 van Sneek Wit Zwart te winnen. Voor JO11-2 is het weer even wennen na het kampioenschap in de derde fase. De eerste wedstrijd in de vierde fase werd met 6-1 van Balk verloren. 

 

JO10/JO9/JO8

Voor deze groepen worden geen uitslagen en standen bijgehouden. Nog wel vermeldenswaard is dat Zeerobben een extra team heeft kunnen inschrijven voor de vierde fase. Het gaat om JO8-3 dat morgen haar eerste wedstrijd uit tegen Franeker speelt. 

 

De dag van morgen

Morgen weer zo’n heerlijke dag op het Oostersportpark. Maar liefst twaalf thuiswedstrijden staan er voor de jongens en meiden op het programma en daarnaast ook nog eens negen uitwedstrijden. Iedereen zal het erover eens zijn dat zaterdag de mooiste dag van de week is en blijft. 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda