Voetbal

Jeugdcommissie fc Harlingen draait op volle toeren

En al zijn ze niet altijd op de voorgrond zichtbaar, op de achtergrond worden er belangrijke stappen gezet. Met een groeiende jeugdafdeling is het belangrijk om de jonge spelers te laten genieten van het voetbalspel. Maar ook de ondersteuning te bieden aan leiders en trainers van alle jeugdteams, waarbij communicatie en organisatie een belangrijk speerpunt is. De jeugd heeft immers de toekomst en fc Harlingen bouwt graag aan die toekomst door een positieve omgeving te creëren waarin de jeugd zich optimaal kan ontwikkelen. 

‘Al veel bereikt’

De jeugdcommissie heeft in korte tijd al veel bereikt. Zo hebben de jeugdtrainers allemaal een diploma ‘KNVB Juniorentrainer’ op zak en zijn ze officieel bevoegd om de jeugd van Onder 8 t/m Onder 19 te trainen. Jaarlijks krijgen deze jeugdtrainers een opfriscursus én Hoofd Opleiding Kerst Heida organiseert meerdere keren per jaar een trainersbijeenkomst. Observeren, handvaten aanreiken, trainers en leiders begeleiden en wedstrijden bespreken zijn volgens Heida de kerntaken. Samen met de jeugdcommissie ervoor zorgen dat zowel de jongste als de oudste categorieën binnen de jeugdafdeling zo goed mogelijk worden begeleid. Maar de jeugdcommissie heeft meer successen geboekt: Voor de nieuwe leden is er het informatieboekje en het bekende en tevens grootste jeugdtoernooi van Friesland, Jan Helvrich organiseerde dit elk jaar, is in 2023 omgedoopt naar: het Jan Helvrich Jeugdtoernooi.

 

‘Stilzitten is geen optie’

Ook voor de komende periode staan er een speerpunten op de agenda. Alhoewel het misschien nog ver weg lijkt, is de jeugdcommissie al volop bezig met het nieuwe seizoen. Doorstroommogelijkheden moeten zo soepel mogelijk verlopen en ook de nieuwe indelingen voor het nieuwe seizoen is een tijdrovende taak. De jeugdcommissie komt maandelijks bijeen en contact opnemen kan via: jeugvoorzitter@fc-harlingen.nl. Meer informatie over wie wat doet bij de jeugdcommissie is te vinden op de website van fc Harlingen: www.fc-harlingen.nl.

Het motto van fc Harlingen: “Zorgen dat alles goed geregeld is en kleur geven aan de vereniging, want ieder lid telt.”

|Doorsturen

Buienradar



Agenda