Sport

Jan Stelwagen kampioen van Excelsior

Het was dinsdag een spannende avond in de Koegelbult. Dick Bekkema had een zege nodig tegen Koop de Vries om een barrage af te dwingen tegen Jan Stelwagen voor het kampioenschap van Excelsior. Een situatie die zich afgelopen seizoen ook voordeed en waarbij Dick aan het langste eind trok. 

Hij deed dinsdag ook zijn best de stelling van Koop af te breken, maar deze gaf geen krimp en een puntendeling was een feit. Jan Stelwagen kan komende week voor 'de dubbel' gaan, als hij de barrage in de rapidcompetitie wint van Koop de Vries. In deze competitie speelde Marco Bekema afgelopen week twee partijen. Elle van Keimpema bood de helpende hand door zomaar twee schijven cadeau te geven, waarna Marco simpel de winst naar zich toe trok. Tegen Kor Vrieswijk had hij meer moeite en kwam een schijf achter, waarna Kor hem vakkundig vastzette.

Volgende week staan de laatste drie partijen op het programma. Jan Stelwagen speelde een aantal partijen voor de verrassingscompetitie en haalde daarmee het minimumaantal partijen hiervoor.

|Doorsturen

BuienradarAgenda