Sport

Hockeyweekend zonder publiek

Ze gaan een bijzonder hockeyweekend tegemoet. Na de drukke weekenden van de afgelopen weken gaat men ineens over naar hockey op een verder leeg complex aan de Westerzeedijk. Dat zal even wennen zijn voor alle teams. Maar het belangrijkste is dat iedereen gewoon kan blijven hockeyen.

Zaterdag jeugddag

Vanaf 10.00 uur wordt er weer thuis gehockeyd door jeugdteams van HMHC. De laatste wedstrijd eindigt rond 17.00 uur. Nu er ook in onze omgeving het aantal corona-meldingen zien toenemen, kan het zijn dat wedstrijden niet doorgaan of verplaatst worden. Houdt daarover de website van HMHC in de gaten. Aanmoedigen is dit weekend helaas niet mogelijk, hopelijk kan dat weer over drie weken.

 

Zondag

De Dames van Harlingen spelen na een weekend vrij te zijn geweest nu weer een thuiswedstrijd. Ook zij spelen helaas zonder publiek. Hoogeveen is de tegenstander, dat hetzelfde aantal punten heeft als Harlingen. Coach Jacob de Vries kan terug zien op prima wedstrijden en deze week is er fanatiek getraind. Een goed resultaat is dus zeker mogelijk.

De Heren spelen dit weekend niet. De Veteranen spelen thuis tegen Roden. Het zal weer een pittige wedstrijd worden, maar met het uitstekende resultaat van afgelopen week maken zij zeker een goede kans.

 

Aangescherpte corona/covid-19 maatregelen

De komende drie weken zal het een stuk rustiger blijven rondom de hockeyvelden. De corona-maatregelen van de overheid betekenen dat er geen publiek meer mag zijn bij de wedstrijden en trainingen en dat de kantine en kleedkamers voorlopig gesloten blijven. Voor de ouders die mee gaan naar uitwedstrijden wordt een uitzondering gemaakt. Zij mogen als begeleiding van het team, net als de coaches, wel bij de wedstrijd zijn. Uiteraard geldt dat ook voor scheidsrechters en spelbegeleiders. 

Ook nu staan gezondheid en veiligheid weer voorop. HMHC heeft ook nu het complex zo ingericht dat iedereen geïnformeerd wordt over de maatregelen en zich er ook aan kan houden. Het belangrijkste is natuurlijk dat men kan blijven sporten. Over de exacte invulling van de maatregelen zijn alle leden intussen geïnformeerd. Dit staat ook vermeld op de website www.HarlingerMHC.nl.

 

Nieuwe leden gewoon welkom

De laatste weken hebben zich vele nieuwe leden en proefleden aangemeld bij HMHC. Een mooie ontwikkeling, zeker in deze tijd van weer wat meer thuisblijven. Dat blijft ook nu gewoon mogelijk, ook zonder dat ouders bij de training van hun kind kunnen kijken. Kinderen worden bij het hek opgehaald door de trainers en na afloop daar ook weer terug gebracht. Dus wees welkom. Wel graag even aanmelden via TC@Harlingermhc.nlof de button op www.HarlingerMHC.nl.

 

Programma

Zaterdag 3 oktober

9.00 Sneek – Harlingen MixF1

9.00 Sneek – Harlingen MixE8

10.00 Harlingen MC2 – Lemmer

11.30 Harlingen MC1 - HVA

11.35 Lemmer – Lemmer MA2

12.15 Westerkwartier – Harlingen Mix D1

13.00 Harlingen JC1 - HVA

14.30 Harlingen MB1 – Quick Stick

16.00 Harlingen MA1 - Westerkwartier

16.35 GHBS – Harlingen MB2

Zondag 4 oktober

11.45 Harlingen Veteranen/35A - Roden

13.15 Harlingen D1 – Hoogeveen

 

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda