Sport

Hockeyteam Ameland speelt oefenwedstrijd in Harlingen

Het nieuwste hockeyteam van Nederland was afgelopen zaterdag te gast in Harlingen: het hockeyelftal D1 van Ameland. Pas onlangs is de hockeyvereniging Ameland opgericht.

 

Voortgekomen uit een groep enthousiaste jongens en meiden die graag hockey wilden spelen op hun eigen eiland Ameland, is ondertussen een echte club aan het ontstaan. Wekelijks wordt er getraind op een grasveld of zoals nu in de winterperiode in de zaal. Alhoewel het behelpen is met een hobbelig veld en een kleiner veld dan gebruikelijk is in de zaal, blijft iedereen enthousiast in de beoefening van de sport.

Zaterdag speelde het elftal D1 van Ameland (9, 10 en 11-jarigen) haar tweede wedstrijd ooit op het kunstgras: dit keer in Harlingen, tegen Harlingen D2. Het Harlinger team had ’s morgens nog een competitiewedstrijd gespeeld. De groep Amelandse meiden waren ’s morgens op tijd vertrokken van het eiland om na een reis met boot, bus en trein omstreeks 13.00 uur bij de hockeyclub in Harlingen aan te komen.

Snel werd er omgekleed en vervolgens gestart met de warming-up op het veld. Niet geheel overbodig, want het was waterkoud op het veld. Na de yell van het Harlinger team, de line-up opstelling, het handjes geven en elkaar een fijne wedstrijd wensen, werd door de scheidsrechters het startschot voor de wedstrijd gegeven.

Waar de meeste spelers van Harlingen alweer ruimere tijd hockey spelen, was dit voor de spelers van Ameland een veel nieuwere ervaring. Ze lieten zich niet kennen op het grote veld en lieten daarbij zeer zeker zien een aanwinst voor de hockeysport te zijn. Er werd ervaring opgedaan met strafcorners, vrije ballen en met de echte wedstrijdregels. In de rustpauze werden de spelers getrakteerd op chocolademelk en pepernoten, waarna de wedstrijd werd hervat. Al met al een sportieve oefenwedstrijd, waardevol voor beide teams. Na afloop eindigden beide teams met een gezamenlijke nabeschouwing aan tafel met limonade en broodjes knakworst. Hopelijk weet het Amelander team verder door te zetten en speelt Harlingen dan de return op het hockeyveld op Ameland!

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda