Sport

HMHC Nieuws

Afgelopen weekend werd er weer volop gehockeyd bij HMHC. De senioren speelden hun wedstrijden op zondag, de jeugd op zaterdag. Ook vond er een ALV plaats en werd er een hockeyhap georganiseerd voor ouders van de jongste jeugd. Volop activiteiten bij HMHC!

Terugblik afgelopen weekend

Op zaterdag speelden de jeugdteams van HMHC. De Jongens 018 wonnen knap 2-4 in Sneek en gingen met hun tegenstander op de foto. Sport draait tenslotte om strijd in het veld en gezelligheid voor en na de wedstrijd.

De jongens en meiden van O12-9 speelden in Harlingen in een nieuwe competitie op een kleiner veld.

De O9 speelden in Groningen en wonnen daar hun wedstrijd.

Op zondag verloren de Veteranen nipt met 1-0 van GHBS, maar zij zetten hun goede spel van vorige week door. Komend weekend gaan ze voor de winst tegen Winsum. De Dames 025/Jong Dames beginnen ingespeeld te raken en wonnen hun wedstrijd met 3-1 van Lemmer. De Dames zijn dit seizoen uitstekend gestart en wonnen deze keer met 3-1 van Assen in een prima wedstrijd.

 

Bestuurswisseling tijdens ALV

Afgelopen dinsdag organiseerde HMHC weer een ALV. In deze vergadering stonden duurzaamheid en energiebesparing en een bestuurswisseling op de agenda. Samen met de gemeente en de voetbalclubs is HMHC aan het verkennen of alle veldverlichting naar duurzame LED-verlichting kan, wat de club een forse besparing op kan leveren. Het dak van het clubgebouw wordt binnenkort vol gelegd met zonnepanelen, mede mogelijk gemaakt door Vermillion en Mensonides. Goede ontwikkelingen! Daarnaast vond er een bestuurswisseling plaats. Voorzitter Frank Burkels en secretaris Henk Jan Hettema namen na vijf jaar afscheid. Zij werden bedankt voor hun inzet en hun opvolgers Maarten Veenstra en James Armstrong werden benoemd door de leden. Tenslotte werd een erelid benoemd: Peter Steevensz die de afgelopen vijftien jaar zo’n beetje alle functies binnen de club vervuld heeft. Hij kreeg een bordje uitgereikt dat naar goed gebruik een plek krijgt op het hockeycomplex aan de Westerzeedijk.

 

Programma komend weekend

Donderdag 28 september

20.30 HMHC HE7 – Sneek

21.00 HMHC HE7 – Leeuwarden 

Zaterdag 30 september

9.30 Mix O9-1 – Quick Stick

10.00 HMHC MO12-9 – Sneek

10.15 Stix – HMHC MO12-1

12.00 HMHC MO16-1 – Quick Stick

14.30 Leeuwarden – HMHC Mix01602

Zondag 1 oktober

11.00 HMHC Heren 30+/Veteranen – Winsum

11.00 Dash – HMHC Dames O25

12.45 Flevoland – HMHC Dames

|Doorsturen

Buienradar



Agenda