Team van de week:

HMHC MB1 wint in Zuidhorn

De Harlinger MB1 hockey meiden speelden afgelopen zaterdagmiddag in Zuidhorn (Gr) een spannende wedstrijd tegen Westerkwartier MB1 om de eerste plaats in de 1e klasse Noord.

Westerkwartier speelde niet voor Sinterklaas, en liet reeds in derde minuut zien dat het over een uitstekende ploeg beschikt. Door een ongelukkig uitverdedigen van Harlingen, profiteerde de snelle rechterspits van de Zuidhornster meiden, waarna het scorebord de 1-0 vertoonde. Harlingen was niet gekomen om zich de ‘kaas van het brood’ te laten eten, rechtte de rug en zette hoge druk richting de cirkel van Westerkwartier. In de elfde minuut speelt Jill Burkels de bal richting Meike Burkels, waar zij zich niet bedenkt en de 1-1 laat aantekenen. Vanaf dat moment dicteerde Harlingen het eerste kwart. In de vijftiende minuut kwam uit een strafcorner toegekend aan Harlingen via eerst Robin Janssen, en hierna Inge Adema de bal aan de stick van wederom Meike Burkels, die de 1-2 wist te scoren.

Op het deze zaterdag waterkoude hockeyveld van Westerkwartier golfde het spel het tweede kwart op en neer. Het Harlinger middenveld werkte hard, waar een Jill Burkels, Maud Hauser, Roos van Stee, Merthe Scheffer, Renee de Jong en Nynke Bijlsma afwisselend en prima combinatiespel lieten zien. Robin Janssen ‘jongleerde’ samen met Meike Burkels en Merle Jorritsma als het spitsen-trio. Het defensieve blok met Dilwien Auraha als laatste man, en voorstopper Evelien Haak geflankeerd door de verdedigsters Denise Tilstra en Inge Adema speelden een solide wedstrijd. Invalkeepster Jildou Toering keepte de sterren van de hemel in deze zinderende wedstrijd. Zij pareerde de vele aanvallen richting het Harlinger doel. In de 33ste minuut scoort Meike een onvervalste hattrick. Op aangeven van Merle Jorritsma maakte zij de 1-3.

Westerkwartier gaf niet op, en weet in het derde kwart de spanning erin te houden. Wanneer na goed doorgaan op het middenveld Maud Hauser op links Merthe Scheffer weet te bereiken, beslist deze met een prachtig boogschot de wedstrijd.

Een zwaar bevochten 1-4 zege en eindstand. Middels dit resultaat zijn de Harlinger meiden de trotse koploper.