HMHC JO14-Mix, met 10 meiden, staan hun mannetje in jongenscompetitie

Het C-team (O14) van de Harlinger MHC met daarin tien enthousiaste meiden en inmiddels zeven net zo enthousiaste jongens gaat de tweede helft van het seizoen verder spelen in de jongenscompetitie. Het goed presterende team dat in de meidencompetitie zou promoveren naar de topklasse is in verband met het groeiend aantal jongens in het team door de KNHB overgeplaatst naar de jongenscompetitie. Op ludieke wijze heeft het team zich met plaksnor laten fotograferen om duidelijk te maken dat ze hun mannetje staan. De eerste wedstrijd is afgelopen zaterdag al tegen MHCE uit Emmen gespeeld en met een prachtige overwinning afgesloten, lees hieronder het verslag gemaakt door Marloes Drijfhout.

HMHC JO14 Mix – MHCE JO14 Mix

Nadat vorige week de wedstrijd werd afgelast in verband met winterse omstandigheden, was zaterdag 18 maart HMHC het toneel van de eerste wedstrijd na de winterstop. De weersomstandigheden waren ditmaal super! Zon, ruim 11 graden en nauwelijks wind. De spelers van JO14-1 Mix waren er helemaal klaar voor en dat bleek al binnen een minuut na de start. Jente plaatste de bal op aangeven van Jogchem met een harde klap in de hoek. De 1-0 was een feit. Zes minuten later wist Matilde met een mooie back hand pass de 2-0 te scoren. Vijftien minuten later was het opnieuw raak. Op aangeven van Matilde wist Jogchem de bal keurig in de hoek van de goal te plaatsen. Een minuut na rust voorkwam Milan met een geniale vliegende redding de 3-1.

Het tweede kwart was nog geen drie minuten aan de gang toen Nena de bal passte naar Steyn vanuit een strafcorner. Steyn wist met een harde klap de keeper te passeren; 4-0. Even later was het opnieuw raak. Na vele verwoede doelpogingen van meerdere aanvallers wist Matilde de bal uiteindelijk toch in de goal te krijgen. De 5-0 was een feit.

In de tweede minuut van het derde kwart wist Matilde vanuit een strafcorner opnieuw te scoren middels een harde poeier vanaf kop cirkel. Stand 6-0. Nog geen vier minuten later was het opnieuw raak. Looy en Matilde zorgden na een mooi samenspel voor de 7-0.

Nena, Jogchem, Jente en Juul zorgen in het derde kwart na fantastisch samenspel voor de 8-0.

Emmen was na zeven minuten in het vierde kwart de verdediging van HMHC te slim af en scoorde na een lange pass op een vrijstaande aanvaller die keurig wist af te ronden op de goal, 8-1. Even later was het weer de beurt aan HMHC. Een lange pass op Jente die de bal fenomenaal aannam en scoorde. Stand 9-1. Een geweldige stand maar de spelers waren nog niet klaar, ze gingen op jacht naar het tiende doelpunt en die kwam er. Vlak voor het einde van de wedstrijd wist Steyn Jogchem te bereiken en Ammarins gaf de bal het laatste zetje over de doellijn. Eindstand 10-1.

Een fantastische start van de tweede helft van het seizoen. Een resultaat om trots op te zijn! Volgend weekend speelt het team niet maar op 1 april staat er een uitwedstrijd tegen H.V.A (Assen) op de agenda.