HMHC JO14-1 Mix kampioen

Het Team HMHC JO14-1 Mix, bestaande uit zeven jongens en elf meiden, vertrok afgelopen zaterdag naar Heerenveen voor de competitiewedstrijd tegen Quickstick JO 14-1. Ietwat gespannen vertrok het team vanaf de club in Harlingen naar Heerenveen. Immers bij winst zou het team kampioen worden in de 2e klasse.

Dit mix team komt ondanks de hoeveelheid dames, uit in de jongenscompetitie. Gewoonweg omdat er ook zeven jongens in het team spelen. Dit levert vaak verassende reacties op bij de jongensteams waartegen gespeeld moet worden in deze competitie. Heerenveen stond in de competitie op een punt achterstand en bij verlies van de HMHC zou het kampioenschap aan hun neus voorbijgaan.

Na het derde kwart was de stand nog steeds 0-0. Er werd flink gestreden en het team liet diverse kansen onbenut, toen er in het vierde kwart een strafcorner genomen mocht worden door het team uit Harlingen. De bal kwam snoeihard op de keeper af, die geen schijn van kans had. 0-1 voor HMHC. Tien minuten later werd er wederom gescoord door de HMHC en met vijf minuten op de klok kon het kampioenschap ze niet meer ontgaan. Het werden vijf spannende minuten waarin Heerenveen nog een keer gevaarlijk dicht bij een doelpunt kwam.

Wat was de ontlading groot bij het team en de coaches toen het fluitsignaal klonk en er met 0-2 gewonnen werd. Het kampioenschap was een feit.

Willen jullie dit kampioensteam zien spelen? Aankomende zaterdag 10 juni 2023 speelt dit kampioensteam om 10.30 uur hun laatste wedstrijd thuis tegen Graspiepers JO14-1. Het zou leuk zijn als er zoveel mogelijk toeschouwers komen kijken om het behaalde kampioenschap nog meer kleur te geven.