HMHC Heren 1 uitgeput na zware wedstrijd tegen Hardenberg

Voor de tweede wedstrijd van het seizoen volgden de heren van HMHC de dames naar Hardenberg. Na een week zonder wedstrijd is er veel getraind op het aandachtspunt van de eerste wedstrijd tegen Meppel: Met meer rust op eigen tempo spelen. Aangezien de heren een vaste bemanning van tien man hebben, is een volle bank een felbegeerde luxe. Als ondersteuning zijn deze wedstrijd Maarten Vlieger en Vincent Steevensz meegereisd. Nadat Vincent zaterdag alle vijf doelpunten van zijn eigen wedstrijd op zijn naam had, trachtte hij dit getal zondag te verhogen.

Met de stralende zon op het gezicht namen de heren de bal uit aan het begin van het eerste kwart. Zoals opgedragen werd er rustig begonnen aan de wedstrijd om deze warme namiddag door te komen. Deze rust bracht ook weinig scherpte met zich mee waar de technische spitsen van Hardenberg van profiteerden. Wakker geschud door een vroege achterstand is Harlingen steeds meer in zijn eigen spel en tot kansen gekomen. Door het goed verleggen van de verdediging en het snelle spel van het middenveld kwam de aanval tot kansen vanaf de kopcirkel. Door de kundige keeper hebben deze kansen niet geleid tot punten. Hardenberg was succesvoller in de afronding en sloot het eerste kwart af met 3-0.

Na een korte drinkpauze en aanwijzingen van aanvoerder Onno-Jan Onnes begon Harlingen sterk te spelen. Het tempo werd bepaald door de Friezen en hun aanvallen werden meer gedoseerd en gevaarlijker. Het duurde niet lang voordat de bal bij Hardenberg in het net belandde. Het geluk en de opluchting van de Harlingers was van korte duur. De scheidsrechters hadden na overleg toch besloten het doelpunt af te keuren.

Deze teleurstelling zorgde juist voor extra strijdlust, terwijl Harlingen kansen bleef creëren. Na veel strafcorners waar de keeper een bepalende rol in speelde, was het voor de Harlingers duidelijk: Er moet om de keeper heen worden gespeeld. Met een goed uitgewerkte strafcorner wist Harlingen dit perfect te doen. Na snel samenspel op de kopcirkel kreeg Lucas de Vries de bal achter de keeper op de achterlijn waar hij de bal snel vanuit een lastige hoek in het doel wist te pushen. Met 4-1 op het bord probeerde Harlingen de achterstand in te halen voor de rust, maar nadat aanvallen op niks uitliepen wist Hardenberg met snelle counters te scoren. Met de warmte was de nagejaagde inhaalslag uiterst vermoeiend en kwam de rust als geroepen.

Tien minuten rust bleek niet genoeg om weer zo sterk te beginnen aan het derde kwart. Door vermoeidheid en de hitte werd minder gecreëerd en zwakte de scherpte weer af. Het aantal kansen voor Harlingen nam geleidelijk af en zo werd de tweede helft doorbijten tijdens de vele aanvallen van Hardenberg. Na een verlossend fluitsignaal werd het veld verlaten met 7-1 als eindstand.

De noodzaak voor extra wissels is zo nog eens benadrukt en Vincent wist zijn doelsaldo van dit weekend niet uit te breiden.