HMHC Heren 1 speelt twee wedstrijden in een weekend thuis

Afgelopen weekend konden de Heren 1 voor de eerste keer voor het eigen publiek spelen. Op vrijdag stonden zij tegenover de Graspiepers uit Drachten en zondag tegenover Sneek. Alex Nieuwland is sinds vorige week aangesteld als coach en zal de Heren dit seizoen leiden. De behoefte van vorige wedstrijden aan een volle bank werd dit weekend vervuld door Laurus Dijkstra, Vincent Steevensz en Jolt Borsch uit de jongens A1 en Hendrik Postma uit de veteranen. Na zijn afwezigheid aan het begin van het seizoen heeft Jan Oord zijn eerste minuten gemaakt en daarnaast speelt Niels Kappert sinds dit weekend voor de heren in plaats van de veteranen.

Op vrijdagavond was het ondanks het weer druk rond het veld. Clubleden die veelal training krijgen van spelers uit de heren konden nu kijken of zij zelf ook de voorgeschreven speelwijzen waarmaken. Ook de Graspiepers brachten toeschouwers met zich mee en zo werd het gezellig op de club.

De Harlingers begonnen scherp aan de wedstrijd en troffen een tegenstander die niet ingesteld was op een sterke tegenstand. Hierdoor kwamen de Harlingers op een voorsprong. De Graspiepers zakten hierna ver in om zo de Harlingers te verrassen met een snelle counter. Aangestuurd door de nieuwe coach trapten zij hier niet in en werden aanvallen veilig opgebouwd. Het eerste kwart werd zo rustig uitgespeeld. In het tweede kwart kwamen de Graspiepers meer in hun spel en werd het spannend. Van beide kanten kwamen nu aanvallen waarin Harlingen uitblonk in samenspel en de Graspiepers gevaarlijk werden met hun snelle en technische aanvallers. De Graspiepers waren succesvoller in de afronding en scoorden twee keer voordat de rust begon.

Na de rust lukte het de Harlingers niet om te scoren en kregen ze tussen hun pogingen om de achterstand in te halen nog drie goals tegen. Zo eindigde de wedstrijd in de stromende regen met 1-5.

Zondagmiddag kwam het ongeslagen Sneek op bezoek bij de Harlingers. Sneek bracht een andere speelstijl dan voorgaande tegenstanders. Tot nu toe speelden tegenstanders terughoudend en op de counter maar Sneek zette hoge druk op de opbouwende verdediging van Harlingen. Fouten in de verdediging werden zo zwaar bestraft maar tegelijkertijd lag er veel ruimte aan de andere kant van het veld waar de Harlinger spitsen gevaarlijk konden worden. Toch konden de Harlingers moeilijk onder de hoge druk uit komen en werd de wedstrijd vooral op eigen helft gespeeld. Sneek wist met een paar goed uitgewerkte tip-ins en strafcorners de verdediging te overtreffen en zes goals te scoren. Harlingen kwam niet tot scoren.