Team van de week:

HMHC E81 pakt schitterend punt in Joure

Zaterdag stond de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen JHC-Stix op het programma. Het werd een wedstrijd, die ze niet snel vergeten. Wat een passie, plezier en strijdlust.

Om 8.15 uur werd er vertrokken met een goed uitgeslapen, fitte en volledige selectie richting Joure. Goed uitgeslapen was van belang, want de toppers moesten allemaal de volledige wedstrijd spelen. Na een goede warming up onder leiding van Marit de Boer, heldere aanwijzingen van de coaches en een luide yell, begonnen ze enthousiast aan de wedstrijd. Huub de Jong stond deze wedstrijd voor het eerst onder de lat en zijn debuut was niet onverdienstelijk. Marit, Saar van der Molen en Pieke Koudenburg moesten de aanvallers van Stix bedwingen. Silke Chentasingh, Puck Blok, Jogchem Dijkstra en Joris Clemens zorgden voor de creativiteit op het middenveld en de snelheid in de voorhoede. Beide teams begonnen fel aan de wedstrijd. Dit leidde tot diverse kansen voor zowel Stix en de bezoekers uit Harlingen. Stix was iets gelukkiger in de afronding, waardoor ze tot 3-0 uitliepen.

Na enkele tactische omzettingen begonnen ze aan de tweede helft. Aan alles zag je dat het team niet opgaf en iets van plan was. Het is mooi, dat het team snel went aan het grote veld, strafcorners en de langere speeltijd. Helaas maakte Stix kort na rust de 4-0 na een goed genomen strafcorner. Het team van Stix had behoorlijk veel wissels. Door het forse aantal spelers was de coach van Stix wellicht zelf ook in de war geraakt, want het bleek dat ze het laatste halfuur met een speler meer op het veld stonden. En ja, wat doe je in zo’n situatie? Sportief en goed overleg volgde tussen beide spelbegeleidsters. De uitkomst van dit overleg: Stix twee doelpunten in mindering. Een terecht besluit.

Zo was het plotseling 2-0 in plaats van 4-0. Daarnaast stond Harlingen weer tegen een gelijk aantal spelers in het veld. Het team pepte elkaar nog eens op voor een mooi slot van deze wedstrijd. Dit leidde tot diverse kansen. Vrij snel rondde Jogchem een van deze vloeiende aanvallen af en zorgde daarmee voor de aansluitingstreffer. Met nog vijf minuten op de klok werd het steeds spannender. De spelers van Stix wisten het niet meer. Het team uit Harlingen (zonder wissels) gaf nog een keer alles. Vanuit de verdediging kwam de bal bij Marit terecht. Na een schitterende combinatie met Joris, rondde laatstgenoemde deze aanval af. Daarna zette Harlingen nog aan en was de winst binnen handbereik. Helaas hadden ze te weinig tijd om de overwinning uit het vuur te slepen.

Een fantastische comeback, die tot een verdienstelijk gelijkspel heeft geleid. Het is een mooi stel en deze wedstrijd smaakt naar meer!