HMHC Dames winnen moeilijke wedstrijd in Hoogeveen

Zondag 15 mei stond er voor HMHC Dames een wedstrijd uit tegen Hoogeveen op het programma. De weer apps werden gecheckt en het beloofde een warme dag te worden. Dit betekende dus in Hoogeveen een nog warmere dag en gezien het weer en het trage veld een pittige pot.

Eenmaal in Hoogeveen aangekomen konden de voorbereiding beginnen. Eerst warmlopen, ook al hadden de dames het al erg warm en vervolgens een oefening op goal want veel tijd was er niet meer. Na het fluitsignaal bleek al snel dat het inderdaad een pittige pot zou worden.

De ballen gingen traag over het veld ondanks dat de dames harde klappen gaven. In het eerste kwart konden de dames elkaar nog niet echt lekker vinden waardoor ze op 1-0 achterstand kwamen. Na wat oppeppende woorden van de coach gingen ze er weer tegenaan en lieten zien wat ze konden. Er werden mooie combinaties gemaakt en we kwamen steeds vaker de cirkel van de tegenstander in, maar een doelpunt bleef uit.

Na een goede toespraak van coach Jurrit in de rust gingen de meiden er weer tegen aan. In dit kwart stuitte de bal keer op keer op de keeper of kwamen ballen niet aan bij de spelers die in de cirkel klaar stonden om te scoren. Nog steeds geen doelpunten en dat is niet waarvoor ze naar Hoogeveen waren afgereisd.

En ja hoor, na een voorzet van Tineke, was het Hannah die het eerste doelpunt wist te scoren. Na dit doelpunt werden de dames van Hoogeveen steeds feller en waren er op uit om nog een doelpunt te scoren. Uiteraard was Harlingen hier zelf ook op uit en gelukkig wist Joyce uit een strafcorner het tweede doelpunt te scoren, 1-2. Het bleef spannend, maar in de laatste minuut scoorde Jente na een mooie actie van Melanie de 1-3.

Komende zondag spelen de Dames thuis tegen Coevorden om 13:45. Het belooft een gezellige dag te worden gezien de Veteranen en Jong Dames ook thuis spelen. Zien ze je langs het veld?