HMHC Dames haalt volle winst in Coevorden

Afgelopen zondag moesten de Dames van HMHC weer de verre reis maken naar Coevorden. Na de moeizame wedstrijd van vorige week, waren ze er op gebrand nu een betere wedstrijd neer te zetten. Hiervoor moesten goed gefocust beginnen aan de wedstrijd en hun eigen spel blijven spelen.

Dit slaagde en al snel was het Jente die de eerste goal er in wist te tikken op assist van Hannah. Kort hierna wist Merthe perfect Joyce te vinden in de cirkel. Zo kon Joyce hem moeiteloos het goal in vegen, 0-2. Harlingen bleef heel aanvallend spelen, waardoor er even wat chaos ontstond. Toch wist Meike de bal nog met voor dat het eerste kwart was afgelopen in het net te krijgen. In de twee minuten rust werd snel afgesproken rustig te blijven en de bal waar nodig juist even uit de drukte te halen.

In het tweede en derde kwart wisten de Dames nog twee keer te scoren door zusjes Bijlsma. Coevorden wist er een enkele keer door heen te komen. Maar de verdediging van de Dames had de bal alweer onderschept voordat keepster Sterre er aan te pas kon komen.

In het laatste kwart wist Hannah nogmaals te scoren, dit keer uit de rebound. En Meike wist de keeper ook weer te passeren na een mooie bal van Emma. Eindstand 0-7 voor de Harlinger dames.

Komende week zondag spelen de Dames thuis tegen Hardenberg om 13:00 uur. Ook al is dit helaas zonder publiek, toch gaan ze proberen om de 3 punten weer in Harlingen te houden.