Sport

Heren 1 schrijven geschiedenis voor honk- en softbalvereniging Seagulls

In een dubbele wedstrijd tegen Bedrocks Emmen wisten de Harlingers de tweede wedstrijd te winnen. En daarmee is de eerste officiële overwinning een feit!

(Foto: Bert Springer)

De eerste wedstrijd was om 12 uur en zou anderhalf uur duren. Na een half uur rust wer de volgende wedstrijd gespeeld. Zo gaat dat soms in de honkbalwereld.

Tegenstander Bedrocks Emmen reisde af naar Leeuwarden en onder leiding van Umpire P. Plaschke werd er precies om 12.00 uur ‘Play Ball’ geroepen. De eerste inning kwamen de gasten op 0-1. Maar er werd meteen sterk begonnen door Seagulls. Dat was twee weken geleden nog niet zo.

Pitcher Meerten van de Northern Stars speelde de hele wedstrijd degelijk en zorgde voor de nodige strikes. Daarmee bleef het 0-1 en Seagulls kon zich klaarmaken voor de slagbeurt. Loren, Brian en Evan wisten niet de honken te bereiken en daarmee was er al snel de tweede inning. In deze inning deed Meerten het weer fantastisch en door gevangen fly-ballen kond Seagulls snel twee uit maken.

Emmen kon binnenlopen door een fout van Catcher Evan die de bal strak op honk 2 gooide en daar profiteerde de honkloper op honk 3 van. Een close call maar safe volgens umpire Plaschke, 0-2.

Hierna werd vrij gemakkelijk de derde uit gemaakt doordat Myrthe op honk 1 zelf de bal verwerkte en het honk aantikte. Seagulls maakte door goede hits 2 punten. Jesse kwam als eerst binnen. Vervolgens deed Meerten dat ook en zo was het 2-2. De derde inning werden er te veel fouten gemaakt waardoor de tegenstander kon uitlopen naar stand 2-11. Seagulls kon iets terugdoen door 1 punt te pakken; stand 3-11. De gasten kwamen de vierde inning niet verder dan een punt. Seagulls kon punten pakken door goed binnenlopen van Jeroen, Frank, Jairo en Evan. Zo stond het 7-12 en coach Ariel zorgde met een gestolen honk op de thuisplaat voor de 8-12.

Dit was een hele verbetering ten opzichte van de vorige wedstrijd. Na een half uur rusten mocht Seagulls nog een keer tegen de koploper spelen.

De tweede wedstrijd

Seagulls speelde nu uit en daarom begonnen ze met slaan. Als aanvallende partij had Seagulls het goed voor elkaar en konden er gelijk 3 punten worden gepakt. Jan ging pitchen en Frank ging catchen. Ze zijn ervaren spelers en ze zorgden de tweede wedstrijd voor tegengas en dat ging super goed. Jan (Brian) had deze wedstrijd geen één keer een 4-wijd en dat voor sien billug! Dikke dikke prestatie. De strikes out waren erg goed en mocht de tegenstander slaan dan werd deze vrij gemakkelijk verwerkt tot een uit.

De eerste inning pakte catcher Frank met een fantastisch worp op honk 2 waar Loren de stelende honkloper kon uittikken. Een fly-bal richting Jeroen in het linker buitenveld werd vakkundig gevangen en ook Jairo kon in het center buitenveld de bal onschadelijk maken en daarmee was de 0 gehouden.

In de tweede inning had Seagulls nog 1 punt binnengesmokkeld door het stelen van honken van snelle Jairo waardoor Seagulls op een mooie voorsprong kwam van 0-4. De tegenstander kon in deze inning niet tot scoren komen. Met een honkloper op 3 waren ze dichtbij. Maar na een vangbal van Evan tikte hij er een speler uit.

Jan was vervolgens weer op dreef met een mooie strike-out. Een fantastische voorsprong. De derde inning scoorde Seagulls niet. Ze brachten een andere pitcher in en deze gooide erg hard. Bedrocks kon 1 punt binnenhalen. Jairo kreeg een mooie diepe bal in het buitenveld en ving deze bal. Daarna gooide hij een strakke bal richting Loren en zij kon de loper tikken. Vlak voor tijd nog 1 inning. Een spannende inning waar Seagulls niet tot scoren kwam. Zou het dan toch nog mis gaan? Het was Evan die op de derde honk met een halve snoekduik de bal uit de lucht pakte.

De volgende slagman bracht de bal hoog in het buitenveld. Roderick leek alles onder controle te hebben maar verloor toch de bal waardoor ze op scoringspositie kwamen. En bij de volgende slagbeurt gebeurde het ook. Er kwamen twee spelers binnen waardoor de stand op 3-4 kwam. Er werd een strike-out gegooid door Jan. En met lopers op de honken was het zeer spannend. Maar de volgende slagman sloeg de bal richting de korte stop waar Brian een einde maakte aan de wedstrijd door de bal goed te vangen en de overwinning was een feit.

Seagulls kan terugkijken op een leuke en zeer geslaagde dag. Scheidsrechter P. Plaschke werd bedankt voor de leiding en ook de tegenstander en publiek werden bedankt. Maar vooral de leen-spelers van Northern Stars werden bedankt. Van beide kanten werd er heerlijk gespeeld en een positieve vibe zorgde voor deze heerlijke overwinning. Er werd nog lang nabesproken met een lekker koud biertje erbij. Het is nu zomerstop voor Heren 1.

De volgende wedstrijd staat gepland op zondag 22 augustus thuis tegen de Knights Leek.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda