Voetbal

Heeft Zeerobben de weg naar boven weer gevonden?

Je zou het wel denken. Was de overwinning op Drachtster Boys een onverwacht, verdiend succes, veel kansen slechts één doelpunt in de slotminuten. Tegen Be Quick Dokkum leverde Zeerobben een puike prestatie en neemt daardoor afstand van de gevarenzone. Na een 1-0 achterstand kwamen de Harlingers sterk terug in de tweede helft en met doelpunten van Kristian Feenstra en Marc Reussing gingen de drie punten verdiend naar Harlingen.

PKC heeft Zeerobben de eerste thuisnederlaag in de competitie bezorgd. In oktober verloren de groenwitten met 1-2 van de Groningers. Een sterker Zeerobben wist het overwicht niet in doelpunten uit te drukken en op een slimme wijze pakte PKC de winst. Afgelopen zaterdag werd er met 2-0 verloren in Drachten tegen Drachtster Boys. Maar de voorgaande partijen leverden wel de volle winst op. Thuis tegen Oranje Nassau (4-2) en uit tegen Balk (0-1). De ervaren eerste klasser staat met twee wedstrijden minder gespeeld slechts twee punten onder de nummer vijf van de ranglijst. Bij winst gaan de Groningers dus over Zeerobben heen.

Zeerobben met de opgedane ervaring zal zijn huid duurder verkopen dan in de thuiswedstrijd. Wanneer het vizier op scherp staat kunnen de Harlingers voor een verrassing zorgen. Kansen creëren  is geen probleem, maar het afmaken daar schort het nog wel eens aan. Verdedigend staat het als een huis, zeker gezien het aantal tegendoelpunten, dat Jacob de Vries heeft moeten incasseren. De tactisch sterke trainer Postma kan zo langzamerhand weer een beroep doen op een bredere selectie. Het wedstrijdritme ontbreekt nog bij de terugkerende vaste krachten. Met vertrouwen in een goede afloop zal de Waddentours bus met spelers en supporters koers zetten naar het Oosten.

Je kunt gratis mee om 12.00 uur met de bus, onder het motto VOL=VOL, even bellen met leider Wiebe Attema (06-53677208) rond 18.30 uur weer in Harlingen terug.

PKC-Zeerobben, aanvang 14.30 uur, Sportpark de Kring, De Kring 100, 9727 AZ Groningen.

Programma 24 maart 2018

Blauw Wit '34-VV Balk

VV Buitenpost-Drachtster Boys

VV Gorecht-CVV Oranje Nassau G

VV Groningen-VEV '67

VV Noordscheschut-d'Olde Veste '54

PKC '83-Zeerobben

VV Winsum-Be Quick Dokkum

|Doorsturen

Buienradar



Agenda