Harlinger dames 1 strijdend ten onder in Hardenberg

Na een wereldreis vanuit het mooie Friesland kwamen de dames aan in Hardenberg. Een ding was zeker: het zou erg warm worden. Na een korte warming up begonnen de dames scherp aan de wedstrijd. Er werd hoge druk gezet waardoor de dames van Hardenberg hier moeilijk onderuit wisten te hockeyen.

Vele kansen werden gecreëerd, maar een doelpunt liet nog op zich wachten. Gelukkig wist Jente Bijlsma bij de strafcorner uit de rebound te scoren, 0-1 voor de Harlinger dames. Hierna had Harlingen nog vele kansen om nog een doelpuntje te maken. Helaas was het Hardenberg, die dit deed door middel van een strafbal. Waarna het 1-1 stond. Toen kakte de dames wat in. Niet veel later kreeg Harlingen een strafcorner tegen, waardoor Hardenberg op een voorsprong kwam. Vlak voor rust scoorde Hardenberg de 3-1. In de rust kreeg Harlingen tactische tips van coach.

Met goede moed gingen de meiden het veld weer in. Ondanks de warmte liet Harlingen enorme vechtlust zien. Manon van der Meer stond achterin te knokken en maakte continu mooie rushes langs de zijlijn. Zo ook in de tweede helft waarna de bal bij Jenna Burkels in de stick kwam, die hem in de loop aan Hannamay Tjalsma meegaf. Hannamay liep met snelheid de keeper voorbij en scoorde de 3-2. Helaas had Hardenberg hier gelijk een antwoord op en kon de 4-2 binnen tikken. Maar de Harlingers hebben gevochten voor wat ze waard waren en konden door mooi samenspel en passes in de loop weer de cirkel van Hardenberg binnenkomen. Joyce Heida wist mooi het achterlijntje te halen en Hannamay stond precies goed om de 4-3 binnen te schieten. Met nog vijf minuten op de klok, was het net te weinig om de gelijkmaker te maken. Aankomende week spelen de Harlinger dames thuis tegen Assen om 13.00 uur.

Dames 2 ditmaal gelijkspel in Groningen

Voor de tweede achtereenvolgende week reisde Dames 2 af naar GHBS in Groningen. Deze week een ochtendwedstrijd tegen GHBS D18. Het werd een fysieke wedstrijd waarin het de dames lukte om elkaar goed te blijven coachen. Door dat goede samenspel en een paar mooie reddingen van de keepster bleef het uiteindelijk een wedstrijd zonder doelpunten. Eindstand 0 tegen 0.