Harlinger dames 1 geeft punten weg

Het begon goed afgelopen zondag: een strak blauwe lucht, zonnig, maar met een koude wind uit het noorden. Dus zonnebrand en thermokleding. De tegenstander was Dash uit Hoogezand. Een goede tegenstander, waar de meiden op het veld nog nooit van hebben gewonnen. Een goede uitdaging om vandaag te proberen de wedstrijd te winnen.

Voor het startsignaal van de wedstrijd bespraken de dames nog kort de aandachtspuntjes: communicatie, mandekking en werken voor elkaar. Met dit in het achterhoofd begon dames 1 vol goede moed aan de eerste helft. Meteen merkte Harlingen dat dit wederom een zware wedstrijd zou worden. Toch werden er goede acties gemaakt en strafcorners geforceerd. Helaas zonder het vallen van doelpunten. Na een paar goede reddingen van invalkeeper Mette van Bruggen, één van de veldspeelsters van de dames, vielen er toch twee doelpunten van Dash snel achter elkaar. Harlingen liet echter het hoofd niet hangen en vocht sterk door, maar helaas nog steeds zonder doelpunten.

In de rust werd besproken dat de dames zich echt aan de afspraken moest gaan houden om de wedstrijd een andere wending te geven. Ook werd een kleine aanpassing gedaan in de opstelling. De Harlinger dames waren hierdoor de tweede helft continu in de aanval. De bal kon de aanval iedere keer bereiken. Echter mocht de bal het doel niet in. Harlingen forceerde een paar strafcorners mede door de inzet van invalspeelster Merthe Scheffer en wist er dan toch eentje te benutten. Het was 1-3. Met nog maar één minuut op de klok zat winst er niet meer in. De tweede helft hebben de dames geprobeerd goed te maken wat er in de eerste helft misging. Echter waren 35 minuten niet meer genoeg en gingen de dames van Dash er met drie punten vandoor. De Harlinger dames hebben nu twee weken rust en spelen op 5 mei een uitwedstrijd tegen Daring, Veendam.