Harlingen wint niet van Tzummarum

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen speelde fc Harlingen 1 afgelopen dinsdagavond een vriendschappelijk duel tegen het elftal van vv Tzummarum. Dit seizoen veel nieuwe spelers bij het vlaggenschip, maar zij deden dit zeker niet onverdienstelijk en de eindstand was dan ook enigszins geflatteerd.

Harlingen begon goed aan het duel en kreeg ook mogelijkheden, maar had de pech dat de bal op de lat belandde. De gasten namen na ruim tien minuten de voorsprong. Halverwege de eerste helft een prima aanval van Harlingen. De bal belandde bij Remko, maar zijn schot ging maar net voorlangs. Binnen het half uur verdubbelde Tzummarum de voorsprong, nadat de rebound van een vrije trap werd binnen gekopt. Hierna kwam Harlingen er weer gevaarlijk door, maar de doelman wist het schot met de nodige moeite over de achterlijn te krijgen. Vlak voor rust liepen de gasten uit naar 0-3. Zij waren effectiever deze avond, maar de thuisploeg was beslist niet minder.

In de tweede helft startte de thuisploeg voortvarend en nadat eerst de lat andermaal werd geraakt, kopte Aziz op aangeven van Nick de 1-3 fraai tegen de touwen. Na ruim een uur mochten de Seunen het vanaf elf meter proberen na een overtreding op Aziz, maar de doelman keerde de inzet van Niels. Vlak daarna werd het 1-4. Ook Leandro kreeg nog een goede kans, maar deze ging net naast. Tien minuten voor tijd had Harlingen het geluk dat de inzet van Tzummarum via de onderkant van de lat het veld weer in stuiterde. In de slotfase kreeg Erik nog een kans, maar zijn afstandsschot ging net over het doel. Het duel eindigde uiteindelijk in een geflatteerde 1-5.

Harlingen liet goed voetbal zien, maar zal op een aantal punten wat scherper moeten zijn. Aanstaande zondag staat een thuiswedstrijd tegen Mildam gepland. Dit is een bekerduel en begint om 14.00 uur.