Sport

Gretha Hoekstra en Frans-Jan Hengst winnen Smeding toernooi

Zaterdag 28 september vond er het laatste Smeding groente en fruit toernooi plaats. Zestien teams hadden zich weer op on-tip ingeschreven en om 10.00 uur begonnen de deelnemers aan de drie voor gelote partijen. Na de indeling in de A en B poule begon de strijd en kwamen er verrassende uitslagen. 

Door Adrie Visser

 

In de A-poule zaten in de halve finales Mark en Rens tegen Elly en Sietie. Deze partij werd verrassend gewonnen door Elly en Sietie met 13-4. De andere halve finale werd gespeeld door Frans-Jan en Gretha tegen Han en Arie. Deze partij werd gewonnen door Frans-Jan en Gretha met 13-1.

In de B-poule zaten in de halve finale Annemarie en Duco tegen Arnold en Bart. Deze partij werd gewonnen door Arnold en Bart met 13-8. De andere halve finale werd gespeeld door Hans en Jacob tegen Flip en Margriet. Deze partij werd gewonnen door Hans en Jacob met 13-10.

Halve finale A-complementair Siemens en Sybren tegen Wouter en Warner. Deze partij werd gewonnen door Wouter en Warner met 13-2. In de andere halve finale speelden Martin en Rein tegen Reitze en Michiel. Deze partij werd gewonnen door Martin en Rein met 13-5.

Halve finale B-complementair Geertje en Oenie tegen Zoran en Aede. Deze spannende partij werd door goed spel gewonnen door Geertje en Oenie met 13-12. In de andere halve finale speelden Gerrit en Klaas tegen Andries en Dirk. Deze halve finale werd ook met 13-12 gewonnen door Klaas en Gerrit.

 

Met veel publiek op de banken werden de finales gespeeld. In de A-poule Elly en Sietie tegen Frans-Jan en Gretha. Frans-Jan en Gretha wonnen deze partij met 13-9 en waren dus de winnaars van het Smeding toernooi. In de B-poule Arnold en Bart tegen Hans en Jacob. Arnold en Bart wonnen deze partij overtuigend met 13-2. A-complementair Wouter en Warner tegen Martin en Rein. Martin en Rein wonnen deze partij met 13-6. B-complementair Geertje en Oenie tegen Klaas en Gerrit. Oenie en Geertje wonnen deze spannende partij met 13-11.

Onze secretaris Jan-Willem sprak voor de uitreiking van de prijzen nog een woordje van dank uit aan de organisatie en de barmedewerkers. Ook was dit het laatste Smeding groente en fruit toernooi. Deze sponsor gaat na drie jaren een andere vereniging sponseren. Volgend jaar zal dit toernooi onder een andere naam plaats vinden. De prijzen werden uitgereikt en het bleef nog een tijdje gezellig aan de bar van onze club. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda