Sport

Gezellige ouder-kindpartij 2021 bij KV Eendracht

Zondag 12 september werd bij kaatsvereniging Eendracht het officiële zomer veldkaatsseizoen afgesloten met de traditionele ouder-kindpartij met tien parturen op de wedstrijdlijst. Na een korte uitleg over de afwijkende spelregels die bij deze partij gehanteerd worden, gingen de eerste zes parturen onder leiding van de scheidsrechter Age Tichelaar van start. De weersomstandigheden waren uitstekend.

Door Ubbo Posthuma

Alle prijswinnaars en scheidsrechter. (Foto: Ubbo Posthuma)

Voor alle verliezers in de eerste omloop was er vervolgens nog de herkansingsronde. Echter het winnen of verliezen is ondergeschikt aan het plezier wat de jeugd en ouderen met elkaar beleefden tijdens deze wedstrijd. Dat gold helaas niet voor Kay Odolphi die de geblesseerde Dani van der Schoot verving en tijdens de eerste omloop bij een vallende keeractie in het tussenspel een schouderblessure opliep.

De twee partijen in de tweede omloop winnaarsronde, verliepen erg spannend en werden beide pas op de stand 5-5 + 6-6 beslist. Omstreeks 13.00 uur klonk er luid gejuich op. Jan Nieuwenburg had patat voor de jeugd gebakken. Met een drankje van Yvonne Stam werd dit aan de jeugdige kaatsers geserveerd en die lustten er wel pap van.

In de halve finale liet partuur 3 bestaande uit Lucas Vlieger en Evan van Sertima met uitstekend spel en een ruime overwinning van 5-2 zien op partuur 9, bestaande uit Sil Odolphi en Rick Alberda. Alleen partuur 6 bestaande uit grote broer Mike Vlieger met Evelyn Knier kon in de finale Lucas en Evan nog van de overwinning af houden.

Beide parturen pakten om de beurt hun eerste eerst, 1-1. Ondanks knap opslag- en uitslagwerk van zowel Mike als Evelyn lukte het op de stand 6-6 maar niet om een dik verdiend eerst te pakken, waardoor partuur 3 naar een 1-5 voorsprong uit kon lopen. Lucas boekte met zijn platte opslagballen voorin, vaak directe winst en sloeg geweldig uit. Evan sloeg de ballen uit het achterperk vaak tot dikke kaatsen en was aan de opslag niet te evenaren. Op de stand 1-5 + 4-06 beslisten zij de partij en maakten hun favorietenrol volledig waar.

De finale herkansingsronde tussen de parturen 8 bestaande uit zoon Rafaël en vader Walter Brander tegen partuur 10 bestaande uit zoon Jort en vader Willem Faasse, was in het begin een gelijk opgaande strijd. Maar na 4-3 maakten Rafaël en Walter het beslissende verschil en wonnen deze leuke partij op de stand van 5-3 + 6-4.

Voordat de prijzen (waardebonnen voor de jeugd en planten voor de ouders) werden uitgereikt, werden alle vrijwilligers diet dit seizoen klaar stonden ten dienste van KV Eendracht en de kaatsers voor hun deelname door secretaris Douwe Broersma bedankt. Een speciaal woord van dank voor Age Tichelaar, die zich al tientallen jaren als scheidrechter en super vrijwilliger inzet voor KV Eendracht. Ook een woord van dank voor Ubbo Posthuma, die zorgdraagt voor de verslagen in de Harlinger Courant. Als blijk van waardering ontvingen beiden een bloemrijke attentie.

Na het uitreiken van de prijzen en het maken van de groepsfoto werd iedereen wel thuis gewenst. Gehoopt wordt iedereen volgend jaar weer op het sfeervolle kaatscomplex van KV Eendracht te mogen begroeten.

Uitslag winnaarsronde

1) Lucas Vlieger en Evan van Sertima

2) Mike Vlieger en Evelyn Knier

3) Sil Odolphi en Pieter Alberda

Uitslag herkansingsronde

1) Rafaël Brander en Walter Brander

2) Jort Faasse en Willem Faasse

3) Donny van der Schoot en Davy de Haan

|Doorsturen

BuienradarAgenda