Sport

Gewoon hockeyweekend bij HMHC

Het hockeyseizoen is bij HMHC goed begonnen. Alle teams zijn goed gestart, er wordt volop getraind, nieuwe leden hebben zich aangemeld en de club is door de inzet van vele vrijwilligers weer tot leven gekomen na een lange periode van stilstand. De nieuwste corona maatregelen zijn door HMHC direct opgepakt en zijn afgelopen weekend zoals verwacht goed nageleefd. Komend weekend is daarmee eigenlijk een ‘gewoon’ weekend aan de Westerzeedijk. Met zowel op zaterdag als op zondag volop hockey. Wees welkom om te komen kijken!

Corona maatregelen

Sinds vorige week gelden de nieuwe coronaregels. De belangrijkste verandering is dat 1,5 meter afstand houden niet meer van toepassing is. Hygiëneregels en niet komen als je niet fit bent blijven van toepassing.

Omdat de sportkantines beschouwd worden als horeca, gelden de horecaregels. En dat betekent dat er een coronatoegangsbewijs benodigd zou zijn als er binnen zittend consumpties worden genuttigd. HMHC kiest echter voor een andere route, aansluitend bij de regels in het protocol Verantwoord Sporten van de KNHB en NOC NSF. De kantine beschouwen we als een ‘afhaalpunt’ en blijft gewoon toegankelijk. Je hoeft dus geen toegangsbewijs te hebben voor de kantine, iedereen is van harte welkom. Dat geldt ook voor alle andere ruimten in het gebouw, die je via de kantine kunt bereiken. Wel geldt: als je je consumptie zittend wil nuttigen, dan kan dat buiten op het terras. Het afgelopen weekend verliep prima, HMHC rekent ook de komende tijd op ieders medewerking.

 

Help HMHC en spaar bij PLUS Lunenborg

Goed eten is goed voor de buurt, vinden ze bij PLUS. En dat betekent dat ze graag ze graag wat goeds doen voor de omgeving. Daarom kun je nu sponsorpunten sparen voor lokale sportverenigingen. HMHC doet, net als een aantal andere Harlinger verenigingen, ook mee aan deze mooie actie, dus op naar PLUS Lunenborg.

Van zondag 5 september tot en zaterdag 13 november ontvang je een sponsorpunt bij iedere 10 euro aan boodschappen en bij speciale actieproducten. Deze punten kun je doneren aan de deelnemende verenigingen, waaronder dus HMHC. Inleveren kan zowel bij PLUS Lunenborg als in de kantine van HMHC, waar de activiteitencommissie een inleverpunt heeft neergezet. Hoe meer sponsorpunten, hoe meer euro’s voor HMHC en hoe meer hockeyactiviteiten georganiseerd kunnen worden voor de Harlinger jeugd.

 

Vooruitblik: feestweekend 8 en 9 oktober

We kennen bij HMHC, net als bij vele andere clubs, de traditie van de Super Sunday als alle zondagteams tegelijk thuis spelen. Een dag met muziek, gezelligheid en natuurlijk: veel hockey. De Activiteitencommissie organiseert op vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober een vergelijkbaar feestweekend. Op vrijdag is er Lasergamen voor leden vanaf de C-jeugd en op zaterdag (Super Saturday!) muziek en een hapje en drankje tijdens het aanmoedigen van de jongens en meiden op het veld. 

 

Programma

Zaterdag 2 oktober

9.30 HMHC MF1 - Sneek

9.30 HMHC ME8 - Leeuwarden

11.30 HMHC MB2 – Stix

12.15 Groningen – HMHC MB1

12.15 Leeuwarden – HMHC MC1

12.35 Graspiepers – HMHC MC2

13.30 HMHC MA1 – Sneek

14.15 Eelde – HMHC JB1

 

Zondag 3 oktober

12.45 Leeuwarden – HMHC Veteranen

13.00 Stix – HMHC Jong Dames

14.30 HMHC Heren 1 - Steenwijk

|Doorsturen

BuienradarAgenda