Sport

Gevoelige nederlaag biljarters Hotel Centraal

Voor de tweede maal dit seizoen traden de biljarters van Centraal en De Lichtboei tegen elkaar in het strijdperk. Wisten de spelers van Centraal de wedstrijd in en tegen De Lichtboei nog te winnen, deze keer werd het een dramatische nederlaag. Hoe dat mogelijk was, daarvoor hebben de spelers minimaal drie weken - door het coronavirus - om over na te denken.

De avond begon niet slecht voor Centraal. Frank Ploeg speelde tegen Wil van der Starre en Frank begon niet goed. Wil ging er als een speer vandoor. Toen stokte het bij hem en begon Frank na wat gemopper op zichzelf beter te spelen, vooral in de slotfase sloeg hij zijn slag en bij Wil lukte eigenlijk niets meer. De overwinning was voor Frank.

Op de tweede tafel nam Richard Zeinstra, vorige week nog winnaar van De Barradeel-trofee in Oosterbierum, het op tegen de voorzitter van De Lichtboei, Freddy van der Ven. Ja dan verwacht je wel wat van Richard. Hij kon de verwachting niet waarmaken. Hij trof wel een Van der Ven in vorm, maar dan nog. Freddy startte met een serie van 8, Richard met één van 4. Hierna waren er veel eentjes bij Richard en dat schiet niet op. Veel ballen gingen achterom terwijl dat eigenlijk niet kon of net voorlangs. Om met Richards eigen woorden te spreken: beter mikken. Hij verloor kansloos.

 

Corrie Hobma en Dirk Keyzer maakten er een spannende partij van. Dirk had sinds kort de juiste tactiek ontdekt en dat heeft resultaat. Wat de nieuwe tactiek is vraag het hem zelf. In de 13e beurt stonden ze gelijk. Daarna nam Corrie het initiatief en leek op de winst af te stevenen. Toen Dirk weer aan de beurt was maakte hij de partij met een serie van 11 uit, Corrie beteuterd achterlatend.

Zoals zo vaak maakten Henk Metz en Geert Wouda er een spannende partij van. Meestal laat Geert Henk eerst een voorsprong nemen en slaat dan onverbiddelijk toe. En zo geschiedde. In de laatste beurten scoorde Geert er lustig op los en won.

Jan Faber en Frits Werther hielden elkaar lang in evenwicht. Jan scoorde wel, maar te laag en Frits had wel een aantal poedels, maar maakte hogere series. Wat Jan ook probeerde, Frits was niet te verslaan, dat bleek later ook nog eens.

 

Theo Kalksma maakte korte metten met de meestal sterk spelende Leo Rinkel. De hoogste serie van Leo was 3 en dat is voor hem slecht. Theo maakte een paar mooie series en liet Leo ruim achter zich. Theo was deze avond een van de betere van Centraal.

Nico Outhuyse speelde tegen een gemotiveerde Theo Zijlstra. Ondanks een zere knie was hij goed bij de les. Beiden maakten er in het begin weinig van en na 11 beurten was er een gelijke stand, 16-16. In de laatste vijf beurten scoorden beide spelers goed, na 17 beurten was de stand weer gelijk. Theo had het beste eindschot.

Anne van der Meer en Franz Seinen maakten er een nuvere partij van. Anne maakte regelmatig een carambole, Franz een serie van 6 en toen de ene poedel na de andere. In de laatst tien beurten kwam hij op stoom, een diesel dus, Anne maakte niets meer. Met een grote glimlach accepteerde Franz de felicitaties van Anne.

 

Omdat er bij Centraal meer spelers waren dan bij De Lichtboei moest een aantal van De Lichtboei een tweede wedstrijd spelen. Eén daarvan was Dirk. In zijn eerste partij liet hij zien in vorm te zijn. Ido Homminga was zijn tegenstander. Het ging gelijk op. Toen Ido een mooie serie van 10 maakte leek een overwinning binnen handbereik. Dirk dacht daar anders over. Ido kwam 3 caramboles te kort voor de overwinning.

Ook Frits Werther moest nog een keer aan de bak en wel tegen Foppe W. Molenaar. Frits verkeerde in blakende vorm, Foppe kwam er niet aan te pas. In 14 beurten gaf hij Foppe het nakijken en breed lachend keek Frits in de rondte, van: hebben jullie dit allemaal wel gezien.

Na lang wachten mocht Theo Outhuyse eindelijk zijn partij spelen. Tegenstander Freddy van der Ven, ook zijn tweede partij. In zijn eerste partij had hij laten zien dat er met hem niet te spotten viel, Theo was dus gewaarschuwd. Freddy begon met 5 poedels en Theo met een serie van 8 en 9. Toen zag Freddy de bui al hangen. Theo maakte daarna geen grote series, maar series van 2/3 brachten hem de winst. Freddy bleef ver achter.

 

De laatste partij van de avond is meestal voor Guus Gerritsen van der Hoop. Deze avond dus ook. Tegenstander Leo Rinkel. Guus kon geen hoge serie produceren en als je tegenstander dan regelmatig scoort kom je niet in je spel. Even leek het erop of Guus toch de winst nog naar zich toe zou trekken. De productie van Leo stokte op het eind van de partij, hij had vijf poedels. Guus kwam net te kort voor de overwinning.

Dat waren de partijen van deze avond en toen ging voorzitter Henk Metz de balans opmaken. Van de 12 gespeelde partijen wist Centraal er maar 3 te winnen. De gasten wonnen 9 keer. Blije gezichten bij De Lichtboei en sippe bij Centraal. Henk reikte de dik verdiende wisselbeker uit aan Freddy. Hij feliciteerde de gasten met hun geweldige overwinning en bedankte iedereen voor de gezellige en leerzame avond.

|Doorsturen

BuienradarAgenda