Fc Harlingen VR1

Om niet te lang stil te staan, werd er afgelopen zaterdag een oefenwedstrijd tegen Franeker VR1 gespeeld. Dat het zwaar zou worden, wisten de dames van fc Harlingen van tevoren al. Sc Franeker speelt een klasse hoger en draait boven in de ranglijst mee.

Fc Harlingen VR1. (Foto: P. IJdema)

Fc Harlingen probeerde met vele combinaties door de verdediging van Franeker te komen. Af en toe lukte dit ook wel, mede door de snelheid van de spitsen van de thuisploeg, maar helaas lukte het niet om te scoren. Hierdoor kon Franeker het middenveld en de achterhoede onder druk zetten wat in het voordeel van de snelle spitsen van Franeker was. Binnen 20 minuten spelen stond de thuisploeg achter met 0-2.

Het liep niet lekker bij fc Harlingen, ze konden elkaar niet makkelijk vinden en er werden te veel individuele fouten gemaakt. En dat wisten de snelle en behendige spitsen van Franeker af te straffen. Nadat sc Franeker op 0-6 kwam wist fc Harlingen in de laatste minuten de eer te redden en kwamen ze van de nul af. Eindstand 1-6.

Zaterdag zal de competitie hervat worden middels een thuiswedstrijd waarbij Beetgum VR1 de tegenstander is. Hier hebben de dames van fc Harlingen nog wat recht te zetten aangezien er in een uitwedstrijd werd verloren met 7-3. Pupil van de Week Meike Homminga mag de aftrap verrichten. Meike is bijna 13 jaar maar voetbalt al sinds haar achtste. Ze is begonnen in de F1 (wat nu JO8 is) bij de jongens van sjo Harlingen/Robur en tegenwoordig zit ze in MO13. De wedstrijd begint om 12.00 uur.

Meike Homminga is de pupil van de week bij de wedstrijd fc Harlingen VR1 tegen Beetgum VR1.