Voetbal

Fc Harlingen meiden en vrouwen

Een rustig weekendje voor de dames van fc Harlingen VR1 en de MO13-1. Alleen MO15-1 kwam in actie. Hieronder een klein verslag van wat er zich afspeelde, maar ook wat er nog te wachten staat, bij de meiden en vrouwen van fc Harlingen.

Fc Harlingen VR1

De vrouwen van fc Harlingen VR1 moeten woensdagavond winnen in Vrouwenparochie. Om 19.00 uur wordt daar gespeeld tegen CVO VR1 en om in de top drie te blijven hebben ze winst nodig. Drie dagen later staat er wederom een belangrijke wedstrijd voor de dames op het programma en wel die tegen ST. Minnertsga/St. Jacob VR1. Deze zal in Minnertsga om 14.30 uur van start gaan.

 

Fc Harlingen MO15-1

De meiden van MO15 doen het hartstikke goed in hun competitie. Met nog slechts drie wedstrijden op het programma staan zij bovenaan de ranglijst. Maar, op de voet gevolgd door St. Minnertsga en SDS. Afgelopen zaterdag vertrokken de meiden naar Leeuwarden en namen het op tegen MKV’29 MO15-1. Een ploeg die we terugvinden op nummer tien. Dan wordt er al vaak gedacht, ach die kunnen we hebben, maar juist die ploegen kunnen de wedstrijd moeilijk maken. Aan de eindstand te zien zou je kunnen zeggen dat het een makkie was voor de Harlingers maar dit was het zeker niet. Voor elk balcontact moest gevochten worden en dat deed MO15-1 dan ook. Met een 0-5 overwinning nemen de meiden de drie punten mee naar huis en lopen ze uit naar twaalf punten voorsprong op de nummer twee. Moet er wel bij gezegd worden dat fc Harlingen twee wedstrijden voor loopt op de rest maar wel met een veel beter doelsaldo. Het wordt nu afwachten wat de tegenstandsters gaan doen want fc Harlingen komt pas op 12 mei weer in actie. Weliswaar in een thuiswedstrijd waarbij LAC Frisia 1883 MO15-1 de tegenstanders zijn. En wie weet… bij winst… zouden  ze het kampioenschap kunnen vieren? We gaan het afwachten.

 

Fc Harlingen MO13-1

De meisjes waren een speelronde vrij. Zij zullen zich op gaan maken voor de wedstrijd van morgenavond. Dan wordt er thuis gestreden tegen SWZ Boso Sneek MO13-1, een ploeg die op de tweede plaats te vinden is. De wedstrijd begint om 19.00 uur. En dan zijn ook deze meiden weer een speelronde vrij en zullen zij op 12 mei weer in actie komen. Dan staat de uitwedstrijd tegen MKV’29 MO13-1 op het programma.

|Doorsturen