Fc Harlingen lijdt enorme nederlaag

Al met de nodige angst ging men richting Nieuweschoot met de gedachte hoe zal dit gaan. Want de fc Harlingen had nogal wat spelers verloren, sommigen gestopt anderen naar een andere club of wat ook maar. En daarom moet de FC het met een hoop zeer jeugdige spelers doen en die worden dan meteen voor de leeuwen gegooid.

Talentje Aziz Yousef passeert een tegenstander. (Foto: Hielke Jager)

En dat valt natuurlijk niet mee voor deze jongens, ook niet tegen het net aan de vierde klasse C toegevoegde Nieuweschoot. Het duurde precies 5 minuten en toen tikte Gido Idzinga al 1-0 binnen. Dat was snel maar er was even hoop omdat enkele minuten later Remko Zandberg de stand weer gelijk trok (1-1). Maar die vreugde was van korte duur want binnen een half uur had Nick ten Hoeve er vijf stuks ingejast, daar waren wel drie bij waarbij hij wel erg geholpen werd door de defensie, maar ja het was wel 6-1.

Die stand bleef staan tot de rust en hoe komt nou zoiets, natuurlijk door onervarenheid en er was bijna geen middenveld. Wel was op dat middenveld na bijna twee jaar blessureleed Jorik Erents weer terug en dat is een goeie zaak. Maar ook hij zit nog niet in het juiste ritme maar haalde toch nog een kleine voldoende.

In de rust werd er gewisseld; Jesse Mulder en Yorick Ypma  gingen er uit voor Yasin Faggouss en Arjen Outhuyse. Zestien minuten hield fc  Harlingen stand maar toen begon de doelpuntenregen weer. In de 60e minuut 7-1 door Avinash Karia, en in de 61e en 64e minuut 8-1 en 9-1 door Patrick Ventura. Vervolgens kwam er toch nog een mooie aanval van Harlingen. Bas Helfferich zette voor, Niels Vlottes mistte maar Aziz Yousef knalde de bal in het dak van het doel; 9-2. En dat is wel een lichtpuntjes bij fc Harlingen deze Aziz Yousef, dat is zeker een talentje. Avinash Karia en Marco Idzinga scoorden nog voor Nieuweschoot en Niels Vlottes deed dat nog voor fc Harlingen, eindstand 11-3.

Het is natuurlijk duidelijk dat de fc Harlingen in de problemen komt en daarom doet de fc een verzoek aan de gestopte spelers. Kom terug en probeer de jeugd naar een hoger niveau te tillen al is het maar voor een seizoen. “Ook wij hebben het vroeger van onze oudere medespelers moeten leren.”