Fc Harlingen 1 wint eenvoudig van Zevenhuizen

Zondag heeft fc Harlingen 1 vrij eenvoudig een ruime overwinning geboekt. De uitslag had groter uit kunnen vallen, maar na negentig minuten stond de eindstand van 5-1 op het scorebord. Klein detail: Zevenhuizen speelde het laatste kwartier nog met negen man.

Beide teams startten met elf man in de basis. Voor fc Harlingen 1 waren dat: Pieter Wesseloo, Youri Bouma, Stefan Adema, Jens van Sluis, Ivo Wilkeshuis, Mateusz IJpe, Jarno Attema, Nils Podt, Arjan Outhuyse, Remko Zandberg en Jasper de Jong.

De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de afgelopen week overleden Wilco de Jong. Wilco was al actief als vrijwilliger toen er nog op het Balkland werd gevoetbald. Wilco en zijn vrouw Fokje verzorgden ook jarenlang de verkoop van de programmaboekjes bij de ingang van het sportpark aan de Vierkantsdijk.

Na de minuut stilte begon de thuisploeg voortvarend aan de wedstrijd, want al na een paar seconden stoomde Jasper de Jong de zestien in. Hier werd hij door zijn opponent neergehaald en dit leverde fc Harlingen al binnen een minuut een strafschop op en de speler van Zevenhuizen een gele kaart. Dit zou later een hele dure blijken te zijn. Remko Zandberg ging achter de bal staan en schoot feilloos binnen. Binnen een minuut hierna was de stand al 1-1 en gebeurde er veel in korte tijd. Het duurde tot ongeveer halverwege de eerste helft voordat Jarno Attema een geweldige pass gaf op Jasper de Jong die koers zette naar het vijandelijke doel en fc Harlingen op een 2-1 voorsprong zette. Twee minuten later was het opnieuw Jasper de Jong die leek te scoren, maar zijn inzet ging te traag richting het doel en kon voor de lijn worden weggewerkt. Al binnen een half uur kreeg fc Harlingen een numerieke meerderheid. Een aanval werd met een overtreding afgestopt door dezelfde man die de strafschop veroorzaakte en hij kreeg zijn tweede gele kaart en kon voortijdig de kleedkamer in. Een ploeggenoot maakte hierover een opmerking en kreeg hiervoor ook een gele kaart. Zevenhuizen kwam er na ruim een half uur gevaarlijk uit, maar Pieter Wesseloo was alert. Vlak voor rust wist Remko Zandberg opnieuw het net te vinden en ging fc Harlingen met een 3-1 voorsprong de rust in.

In de tweede helft kwam het eerste wapenfeit van fc Harlingen. Er was een vrije trap op een mooie plek. Het schot was goed, maar de redding van de doelman was dat ook. Twee minuten later mocht fc Harlingen een hoekschop nemen en leek op 4-1 te komen, maar de scheidsrechter had buitenspel geconstateerd en dus ging het feest niet door. Na een uur spelen kwam Arjan Outhuyse door op rechts, maar zijn schot ging naast. Patrick v/d Waard kwam in het veld voor Jens van Sluis. Fc Harlingen had weinig te vrezen van Zevenhuizen en een kwartier voor tijd kreeg fc Harlingen nog meer ruimte toen de man die in de eerste helft commentaar had na een overtreding zijn tweede gele kaart kreeg en Zevenhuizen werd gereduceerd tot negental. Max Nijenhuis werd nog ingebracht voor Stefan Adema. Tien minuten voor tijd ging Arjan Outhuyse goed door en verhoogde de feestvreugde door de 4-1 op het scorebord te zetten. In de slotfase werd Jasper de Jong nog vervangen door Marco Zeilmaker. En laat hij nou degene zijn die in de slotminuut de eindstand bepaalde op 5-1.

Al met al een redelijk eenvoudige middag voor fc Harlingen waarin de score best hoger uit had kunnen vallen.

Komend weekend staan er beker- en inhaalwedstrijden op het programma. Fc Harlingen 1 is dan vrij. In plaats daarvan speelt men aanstaande donderdag een vriendschappelijke wedstrijd tegen sc Franeker. Deze zal gespeeld worden bij de oosterburen. Aftrap van dat duel staat gepland om 20.00 uur.