Fc Harlingen 1 onderuit in Boornbergum

BOORNBERGUM - fc Harlingen 1 heeft het goede resultaat van een week eerder afgelopen zondag geen vervolg kunnen geven. Een heerlijk najaarszonnetje scheen over het veld dat er mooi bij lag en ook was er deze keer weer een groep supporters meegereisd om onze jongens aan te moedigen.

Harlingen startte in de basis met Egbert-Jan Panbakker, Frank Claasz Coockson, Siefko Jager, Sven Dijkstra, Bas Helfferich, Nick v.d. Kooi, Arjan Outhuyse,  Patrick v.d. Waard, Yasin Faggouss, Yousef Aziz en Remko Zandberg. De Harlingers begonnen echter niet scherp aan de wedstrijd. Men leed vooral op het middenveld veelvuldig balverlies en daardoor kon de thuisploeg het spel maken. Dit resulteerde na een klein half uur in een hoekschop voor Boornbergum en deze werd tegen de touwen gekopt en dus liep Harlingen achter de feiten aan. De beste kans aan Harlinger zijde kwam op naam van Bas Helfferich. Een vrije trap belandde bij hem, en zijn inzet kon maar net onschadelijk gemaakt worden. Met een verre ingooi stichtte de thuisploeg nog gevaar, maar hierop had doelman Egbert-Jan Panbakker een antwoord. Toch kwam de thuisploeg vijf minuten voor rust op 2-0 na een defensieve fout. Met deze stand gingen beide ploegen de rust in.

Al vroeg in de tweede helft kreeg de thuisploeg een vrije trap op een meter of vijfentwintig van het doel af en deze ging tot ieders verrassing tegen de touwen. Harlingen voetbalde nu wel meer dan in de eerste helft en Aziz kreeg een levensgrote kans die op de lat uiteen spatte. Na een klein uur werden Nick v.d. Kooi en Arjan Outhuyse vervangen door Yorick Ypma en Martin van Andel. Hoewel de Harlingers toch enkele kansen kregen, wilde de bal er niet in. Een prima aanval van Boornbergum leidde de 4-0 in en een makkelijk gegeven strafschop voor een vermeende handsbal zorgde voor de 5-0. Jesse Mulder werd nog in het veld gebracht voor Yasin Faggouss. Uitgerekend Jesse Mulder zorgde een paar minuten na zijn entree voor de 5-1. Na negentig minuten stond er een 7-1 eindstand op het bord. De jongens laten soms mooie dingen zien, maar in duels mag het wat feller. Een mooie les voor komende zondag, want dan speelt Harlingen een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan de vv Warga.