Fc Harlingen 1 niet verder in bekertoernooi

Het vlaggenschip van fc Harlingen is er zondag tegen RKO niet in geslaagd om de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken. In de Noordoostpolder gingen de ploeg van Steffen Hansma met 5-2 onderuit.

Met weinig wind en een graadje of twintig waren het prima omstandigheden om te voetballen. Fc Harlingen trad deze middag aan met Pieter Wesseloo onder lat en verder: Jens van Sluis, Stefan Adema, Jarno Attema, Bas Helfferich, Jeep Outhuyse, Mateusz IJpe, Youri Bouma, Ivo Wilkeshuis, Arjan Outhuyse en Remko Zandberg.

Iets na twee uur gaf de prima leidende scheidsrechter het startsein voor de wedstrijd. Het was de thuisploeg die al na een minuut of drie op voorsprong kwam. Doelman Pieter Wesseloo wilde een terugspeelbal weer in het spel brengen, maar schoot ongelukkig tegen een tegenstander aan, waarna hij de bal achter zich in het doel zag verdwijnen. RKO had wel meer balbezit, maar fc Harlingen zette halverwege de eerste helft ook een goede aanval op. Nadat Youri Bouma de bal had veroverd, zag hij Remko Zandberg richting het vijandelijke doel lopen en gaf een bal op maat. Deze speelde de bal net iets te ver voor zich uit, waardoor de doelman de inzet onschadelijk kon maken. Vlak daarna keek fc Harlingen tegen een 2-0 achterstand aan, nadat RKO met een schot van een meter of twintig doel trof.

Men probeerde het vaker van afstand, maar ook fc Harlingen liet af en toe van zich horen. Na een half uur mochten de Harlingers een vrije trap nemen, maar deze ging uiteindelijk net voorlangs en niet veel later raakte Remko Zandberg de paal. Martijn Homminga kwam in het veld voor Bas Helfferich die last had van een blessure. Vlak voor rust kwam RKO er nog een keer gevaarlijk uit, maar hierop reageerde doelman Wesseloo alert. Aan de andere kant belandde een vrije trap van Arjan Outhuyse via een aantal ‘schijven’ uiteindelijk op de lat.

Na de rust liep de thuisploeg al snel verder uit. De meeste schoten kwamen van buiten ‘de zestien’, waarna het na een uur spelen 5-0 stond. Fc Harlingen probeerde het nog wel en kort hierop wist captain Mateusz IJpe de stand terug te brengen naar 5-1. Max Nijenhuis werd in het veld gebracht voor Stefan Adema. Vijf minuten later was het Jarno Attema die goed werk verrichte, waarna de bal uiteindelijk voor de voeten van Arjan Outhuyse belandde en zijn schot kon met de nodige moeite door de doelman worden gepareerd.

Met nog twintig minuten op de klok zag Mateusz IJpe Max Nijenhuis vrijlopen. De pass was goed en Max Nijenhuis draaide naar binnen, maar hij krulde de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Vijf minuten voor tijd wist Remko Zandberg de eindstand op 5-2 te zetten.

In dezelfde groep won Dronrijp met maar liefst 10-0 van Blauw Rood’20 en daardoor gaan zij verder in het bekertoernooi.

Fc Harlingen kan zich volledig gaan richten op de onderlinge competitie. Deze start zondag met een thuiswedstrijd tegen Bakkeveen. Als onze jongens de goede momenten van afgelopen zondag voort kunnen zetten, dan is er zeker een goed resultaat mogelijk.