Exstador zaalvoetbalcompetitie

Het team de Tobbedanser van de B en B van Wijtze en Demelza.

35+ Friesland Direct – Mind of Visuals  12-2

Terwiel de mannen van MoV nog in een diepe slaap waren knalde na 10 seconden Niels Vlottes de bal teugen de onderkant lat. De gemiddelde leeftied van die mannen van MoV lag se teugen de seuventig docht ik. An de andere kant liep ook een oud lulsje namelijk Johan Janssen en die scoorde na 2 minuten 1-0. Eelco v.d. Schaaf had een bitsje moeite om op gang te kommen, ut is oek net sun ouwe stoomlocemotief. Ut begon te lopen bij de FD en de vrolijk hippende Klaas Bouma punterde 2-0 binnen. Johan Janssen liep semaar even om van Wilsum heen en ut was 3-0. Duudelijk was dat de mannen van MoV gien skijn van kans hadden, ja se kregen se nou en dan wel een kanske maar die verknoeiden se oek nog. De marinier Nicky Dekker maakte 4-0 en eindelijk ronde Tjeu Visser een mooie een twee met Emiel Postma netjes af 4-1. Voor de wissel maakte Johan Janssen 5-1 en de goalgetter Tjeu Visser 5-2 en vooral dat was beregoed. Na de wissel scoorden nog Jelle Talhout 1x, Niels Vlottes 2x, Klaas Kermit Bouma 2x en Johan Janssen nog 2x. Eindstand 12-2.

Wedstrijd A-poule

V.d. Ploeg schilderwerken – the Shamrock    3-2

In deze wedstrijd liepen er wel een paar hele mooie talentjes rond. Een bij V.d. Ploeg dat is Niec Aalders alleen miste hij drekt wel een mooie kans. De eerste 6 minuten ging het geliek op met misskien V.d. Ploeg een tikje aanvallender. Een vliegend skot van Marco de Boer werd fraai stopt deur de V.d. Ploeg keeper Hessel Zuiderhof. Twee tellen later schoot Marco oppe paal en dat telt nog steeds niet. Vier minuten voor wissel verraste Ane Schaap de Shamrock keeper 1-0. Met een atletiese duuk voorkwam keeper Hessel Zuiderhof de gelijkmaker maar 10 seconden later raakte Reinier v.d. Stap toch de roos 1-1. Oek een talent is Levi Kievit en hij zette in de tweede helft V.d. Ploeg weer op voorsprong, 2-1. Ut bleef een mooie partij waarin V.d. Ploeg door een doelpunt van Niec Aalders 3-1 voor kwamen. Het bleef spannend toen Marco de Boer 3-2 maakte en wat een pech voor Shamrock dat de pegel van Sander Zeilmaker op de paal ketste. Het bleef 3-2 in deze mooie partij.

Wedstrijden B-poule

Oosterhof/Holman – Pedicure Spa Harlingen   0-6

Dit werd een strijd tussen oud Oosterhof/Holman en jong Pedicure Spa Harlingen. Toch kregen de oudjes mooie kansen in het begin maar keeper Mike Sijbesma keepte as een leeuw. Pedicure Spa waren oek wat zenuwachtig want sponsor Daisy zat oppe tribune. Se waren se fuul ze rosten de bal gewoon teugen de scheids an. Een bal van Allard Hoekstra ketste oppe paal de bal kwam bij Martijn Homminga en die scoorde in de 11e minuut 0-1. OH bleef gevaarlijk maar se knoeinden veul te veul met hun kansen om. Toch was ur een mooi uutgespeulde kans voor PSH en Jarno Attema ronde dat af 0-2. Martijn Homminga roste even later de bal onder de lat 0-3. Pim Attema begon inne tweede helft zelfs vanaf de middelliene te skieten maar oek dat had gien succes. Aaron Bouwhuis scoorde wel 0-4 en meteen was ut 0-5 deur Martijn Homminga. Youri Bouma bepaalde de eindstand op 0-6.

De Tobbedanser – RCM Administratie    2-7

De Tobbedanser is een nieuwe jeugdige ploeg en de sponsor is de B en B van Wijtze en Demelza. En ut binne allemaal jonge talenten van Zeerobben en de fc Harlingen, Wijtze het se vanne lagere skool haalt. De samenstellers van dit ploegje zijn de aannemersgigant Adriaan Aalders en Ane Schaap. De mannen moesten duudelijk nog even wenne en dat is logisch. Jeroen van Dellen en Faqque Yassim zorgden al snel voor een 0-2 voorsprong voor RCMA. De Tobbedansers kregen natuurlijk kansjes maar keeper Panbakker weigerde te capituleren. Toen de Tobbedansers aanvielen om ut leven wist Wessel Kroeger toch stiekum ur een in te prikken, 0-3. De oudjes moesten hast an ut zuurstof inne tweede helft maar de Dansers profiteerden niet. Integendeel Jeroen van Dellen scoorde weer 0-4, Faqque Yassim 0-5 en 0-6 en Niels Outhuyse 0-7. Eindelijk had de jeugd de richting naar ut doel gevonden, Hessel Oswald maakte 1- 7 en Kenji de Rover heel mooi 2-7. Deze jonge ploeg is, ondanks de nederlaag, een aanwinst voor de competitie.