Voetbal

Exstador zaalvoetbalcompetitie

Wedstrijd A poule

Bouwvisie Friesland – van der Meulen       3-2

Ut begin is altied moeilijk want ut binne precies stoomlocemotieven se kommen heel langzaam op gang. Kans wudden ur dan oek niet een knorre creëert. Na 6 minuten was er pas de eerste kans voor BF maar die bal vloog rakelings langs het doel. Van der Meulen kon helemaal gien deuk in een pakje warme butter skoppe. Toch namen zij in de 10e minuut de leiding en dat kwam omdat Daan Mulder een niet verwachte punter losliet, 0-1. Ut wudde voor de wissel bijna nog geliek maar het skot van Lars Vallinga ketste oppe paal. In de 2e helft kreeg Daan Mulder een kans voor een leeg doel, hij kon um ur met sien jonge heer wel inlegge maar dat lukte niet. Het wudde toch 0-2 door een bekeken doelpunt van Bas Helfferich. Negen minuten voor tied had Bouwe van Veen wel een bitsje mazzel toen sien inzet urin ging, 1-2. En toen Lars Vallinga langs de liene vloog en 2-2 maakte was dat een knappe goal. Van der Meulen probeerde van alles om te winnen maar raakte alleen een paar keer ut hout. Vervolgens kregen de mannen van BF een penalty en dat was 10 seconden voor tijd. Dankje vriendelijk zei Lars Vallinga en maakte 3-2 en de scheids kon affluiten. 

 

Wedstrijden B poule

Oosterhof/Holman – RCM Administratie   5-5

Dit wudde wel een heel spannende partij tussen dizze beide ploegen. RCMA zocht de aanval maar de ervaren defensie van OH wisten dat toen aardig teugen te houwen. Sicco v.d. Bij kreeg een kanske maar sien richtingsgevoel lag nog inne kleedkamer. Echter een tel later had ie um weer ophaalt en joeg 1-0 inne touwen. Uut een counter wist Yassin Faggous en passje van Niels Outhuyse af te rondden, 1-1. RCMA bleef loeren op een kanske en toen Sander Zeilmaker een vrije trap kreeg toeterde die um ur in een keer in, 1-2. OH kwam weer terug een pass van Mark Alberda bereikte Jort Albada en die maakte gelijk, 2-2. Na de wissel nam OH afstand via een teugenstander vloog de inzet van Mark Alberda binnen, 3-2. En OH ging deur en zeker Mark Alberda had kruut in sien skoenen. Net een vliegend skot maakte hij 4-2. En hij ronde een mooie uutgooi van keeper Sietse Sytema 5-2 af. Maar RCMA vocht terug en dat kanne ze goed, Yassin Faggouz strafte gegriem bij OH af, 5-3. Niels Outhuyse liet even sien waar ie goed in is, 5-4. Toen kreeg keeper Sytema oek nog 2 minuten straf en daar profiteerden RCMA van. En weer was de skutter Yassin Faggous hij maakte 5-5 en dat was voor OH eigen skuld dikke bult.

 

Damen Shiprepair – de Tobbedansers        3-10

De Tobbedansers, ut jeugdige team van Wijtze en Demelza Hempenius, begonnen fel en meteen was ur een vette kans voor Luco Broersma maar de joeg de bal hast deur ut plafon. Nee dan deed Nick de Wit ut beter hij tikte de kans wel binnen en de Tobbedansers leiden, 0-1. Aan de andere kant roste Frank ten Hoeve een bal net voor de goal langs. Dat de a.s. padel kampioen Kenji de Rover oek voetballe kan bleek, al ging de bal ur wel via een teugenstander in, 0-2. De Tobbedansers begonnen leuk te speulen en Damen die stonden an de grond nagelt. Kenji de Rover maakte dit keer wel een normaal doelpunt 0-3. En nog voor de wissel wist Hessel Oswald ur met 2 treffers 0-4 en 0-5 van te maken. In de 2e helft was Damen wat ontwaakt en leken terug te komen 1-5 deur Marco Reuvers, 2-5 deur Mike Overbeek, maar daar bleef ut weer bij. Uut een mooie uutgooi van keeper Riemer Hameter scoorde Kenji de Rover weer fraai 2-6. Damen kon ut niet meer bijhouwe, Kenji de Rover maakte nog 2, Brent Jeeninga 1, Hessel Oswald nog 1 en teugen scoorde nog Frank ten Hoeve, eindstand 3-10.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda