Sport

Excelsior weer van start

Het is een bijzonder en onvoorspelbaar jaar voor de amateursport. Daar waar in maart de competities werden gestaakt, was dit ook bij damclub Excelsior het geval. Onlangs zijn de dammers weer van start gegaan. Weliswaar met een aangepast programma, maar wel coronaproof.

Zo zijn alle wedstrijden in de provinciale competitie tot januari sowieso geschrapt en ook het jaarlijkse damtoernooi kan helaas niet doorgaan. Geprobeerd wordt om dit seizoen een dubbele onderlinge competitie te spelen, waarbij de spelers elkaar dus tweemaal ontmoeten. Dit leidde al enkele keren tot verrassende uitslagen. Zo ook afgelopen dinsdag.

 

Jan Stelwagen kruiste de degens tegen de altijd goedlachse Klaas van Keimpema. Veel tijd had Jan niet nodig om de Sexbierumer te verschalken, want al binnen een uur voerde hij een mooie rondslag uit waar zelfs Klaas stil van werd. 

Vlak voor de lange damstop meldde Dirk Kamminga zich bij de club om mee te spelen. Hij werd gekoppeld aan Elle van Keimpema. Lang waren de mannen aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk trok Elle aan het langste eind. 

Rinze Postma zorgde voor een stunt in zijn partij tegen titelverdediger Dick Bekkema. Rinze speelde een goede partij en sleepte, tot verrassing van iedereen, een verdiend punt uit het vuur.

De langste partij van de avond was die tussen Marco Bekema en Kor Vrieswijk. Vooraf was voor beide al duidelijk dat het wel eens een pittige partij kon worden. Dit bleek ook het geval. Beide heren gaven elkaar geen centimeter ruimte en lange tijd kon het beide kanten op. Tot Kor één foutje maakte dat door Marco genadeloos werd afgestraft. Die hierdoor na ruim twee en een half uur toch verrassend de winst pakte.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda