Sport

Eerste trainingskamp ZV de Vikings samen met Orca Leeuwarden

De eerst trainingsweek voor ZV de Vikings samen met Orca Leeuwarden is een feit. Op maandagochtend 19 februari werd er eerst nog in eigen zwembad getraind, om 11 uur gingen de zwemmers in taxi’s gehuurd bij Gill autoverhuur richting Haaksbergen waar de Vikings en Orca verbleven in groepsaccommodatie Goed te Pas. Het doel voor deze trainingsweek is wennen aan het 50 meter bad, want op dit moment vinden ook de meeste wedstrijden plaats op lang bad. In juni vindt weer het NK lange baan plaats in Amersfoort en voor de Junioren is het NJK in Eindhoven.

Maandagmiddag was de eerst training van 15.00 tot 17.00 uur in het Twentebad te Hengelo, voor veel zwemmers was het erg wennen om in een 50 meter bad te zwemmen. Na een training gingen de trainers met de zwemmers in de taxi’s weer richting de accommodatie waar de begeleiding een heerlijke stamppot van Anna Casparii voor de zwemmers hadden klaar gemaakt. Dit ging na zo’n training er in als koek. De eerste avond was natuurlijk wennen aan een ander bed, slapen met meerdere kinderen op een zaal, maar door de training waren de zwemmers natuurlijk wel moe en ging het slapen ook wel goed.

Dinsdagochtend stond het ontbijt om 6.45 uur klaar en om 7.30 uur gingen de zwemmers met de trainers weer richting het Twentebad voor een training van 2 uur. Rond 11.30 uur waren de zwemmers weer terug en stond er weer een heerlijke lunch klaar voor iedereen. Na de lunch hadden de zwemmers (verplichte) rust tot 14.00 uur want dan moesten ze weer klaar staan voor de middagtraining. In de avond heeft iedereen genoten van een heerlijke pasta en werd de begeleiding goed geholpen door een paar vrijwilligers met de afwas, want ja koken voor 30 personen geeft ook de nodige afwas. In de avond was er nog een nabespreking over hoe de training was verlopen en werden er nog onderwater beelden getoond om zo te zien hoe en waar er nog verbeter punten liggen.

Woensdagochtend was het ontbijt weer om 6.45 uur en 7.30 uur gingen de zwemmers weer naar het zwembad voor hun training van 8.30 tot 10.30 uur. Rond 11.30 uur waren de zwemmers weer terug en hebben weer genoten van de lunch. Woensdagmiddag hadden de zwemmers vrij van trainen, maar de trainers van Orca hadden een levend Peaky Blinders cluedo georganiseerd. Er waren vier verdachten waarvan een de moordenaar bleek te zijn, de kinderen gingen in vier groepjes bij de verdachten langs om zo te achterhalen wie de moordenaar was, gelukkig hebben ze de moordenaar gevonden en wordt deze in hechtenis genomen. De rest van de middag hadden de kinderen vrij en konden ze doen wat ze wilden. Om 18.00 uur was de nasi en bami klaar en kon er weer gezellig met elkaar gegeten worden. In de avond was er nog een gezellige karaoke voor wie dat wilde. Om 21.00 uur was het bedtijd want de volgende dag moest er natuurlijk weer hard getraind worden.

Donderdagochtend na het ontbijt was er weer een training van 2 uur in het Twentebad, je merkte nu wel aan de kinderen dat ze elkaar leerden kennen en dat ze meer met elkaar omgaan, waar dit in het begin van de week niet zo was. In de middag stond er een lekkere pasta voor iedereen klaar en na de (verplichte) rust was het om 14.00 uur weer tijd om richting het zwembad te gaan. Na deze training en het avondeten was er een korte evaluatie over deze week en iedereen wil graag volgende jaar weer op trainingskamp. Daarna was het tijd om de kamers wat op te ruimen, want vrijdag stond alweer de laatste training op het programma en is het weer tijd om naar huis te gaan.

Vrijdagochtend was het ontbijt al 6.30 uur, daarna bedden afhalen, tassen inpakken en in de taxi voor de laatste training voor deze week. De begeleiding bleef achter om de accommodatie netjes af te leveren en gingen daarna ook richting het Twentebad. Na de training nog even met elkaar op de foto en was het tijd om naar huis te gaan. De Vikings zijn nog even met elkaar naar een pannenkoekrestaurant geweest om deze intensive maar zeer leerzame week af te sluiten.

 

Iedereen kijkt terug op een leuke, leerzame, maar wel vermoeiende week. Iedereen is het er wel over eens dat ze volgend jaar weer meegaan op trainingkamp.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda