Een zondag zonder punten bij HMHC

Afgelopen zondag stond de kraker van de middenmoot op het programma. Hardenberg stond voor de wedstrijd onder Harlingen en dat wilden de mannen van HMHC graag zo houden.

Nadat de dames eerder, na goed vertoond spel, toch aan het kortste eind trokken tegen de dames van Roden, waren de heren van Harlingen extra gebrand op een overwinning. Ook zodat het massaal uitgelopen publiek niet alleen met goed spel verwend zou worden, maar dat er ook punten gevierd konden worden.

Na het fluitsignaal duurde het precies tien seconden voor dat het aftakelende lichaam van Onno het team in de steek liet. Toch liet Harlingen zich niet van de wijs brengen. Vooraf werd afgesproken om de tegenstander hoog onder druk te zetten en dat lukte aanvankelijk prima. Toch was het Hardenberg dat het eerste doelpunt maakte. Door middel van een verre scoop en mistastende verdedigers kon de spits van Hardenberg toch alleen voor de keeper komen en hij faalde niet.

De mannen van HMHC bleven hun spel spelen en Hardenberg werd weer op eigen helft vastgezet. Vlak voor rust bezweek Hardenberg dan toch onder de druk en kon Vincent met een fraaie tip-in de bal achter de goed keepende keeper van Hardenberg krijgen.

Waar Hardenberg in de eerste helft sporadisch nog van eigen helft af kwamen, was dit in de tweede helft niet meer het geval. Toch was het weer Hardenberg wat gevaarlijk werd en wederom uit een scoop. Deze keer werd er een strafcorner weggegeven. Deze kreeg de lijnstop via de keeper ongelukkig op zijn lichaam. Strafbal. Remmert zat er nog goed bij, maar kon de 1-2 niet voorkomen.

De druk werd nog verder opgevoerd, maar de massaal gehaalde corners leverde niks op. Tot dat Lars in het 4e kwart nog de 2-2 tegen de plank aan wist te slepen. Harlingen bleef knokken voor het winnende doelpunt en kreeg de kansen ook, maar de keeper van Hardenberg werd niet voor niets tot man van de wedstrijd verkozen. De bal wilde er simpelweg niet in voor HMHC. En Hardenberg had daar toch minder moeite mee. Met nog één verre scoop werd er nog een corner versierd door Hardenberg en ja, deze werd kundig raak gesleept. 2-3. Puntloos en teleurgesteld stapte de mannen het veld af.

Volgende week is er geen wedstrijd, maar gaan de Heren van HMHC hun frustraties op elkaar er uit schieten doormiddel van een potje paintball. De week daarna staat de wedstrijd tegen titelkandidaat Dash op het programma. Een mooie pot voor de mannen om zich te revancheren.