Voetbal

De Zeerobben JO17-groep

Binnen elke leeftijdsgroep wordt er zowel prestatief als recreatief gespeeld. Standaardteams spelen vaak op een goed niveau en niet-standaardteams hopen altijd op basis van sterkte te worden ingedeeld door de voetbalbond. Dat lukt soms maar niet altijd. Wat echter voor elk team geldt is dat de resultaten worden bepaald door het plezier wat je met elkaar hebt op trainingen en in wedstrijden. 

“Met een goede sfeer komen de resultaten ook vanzelf” wordt er gezegd en vaak is dat ook zo. In ieder geval wel bij de JO17 groep van Zeerobben. JO17-1 komt uit in de hoofdklasse en heeft inmiddels zeven wedstrijden gespeeld waarvan er vijf gewonnen werden en twee gelijk gespeeld. Met 17 uit zeven bezetten zij een tweede plaats achter koploper CVVO waartegen 4-4 werd gespeeld. Er moeten nog vier wedstrijden gespeeld worden tot de winterstop dus is er nog van alles mogelijk. 

Een goede sfeer is er ook binnen het team van JO17-2 met als trainer Jens van Sluis en leider Anton Ligthart. De trainingsopkomst is prima en er is tijdens de training altijd tijd voor een grap en een grol. Dat zie je terug in de resultaten van het team. Met 16 punten uit zeven wedstrijden staan ze op een keurige tweede plaats in de 3e klasse achter koploper QVC. De achterstand op de koploper is een punt en er zijn nog vier wedstrijden te gaan tot de winterstop.

Hetzelfde geldt ook voor JO17-3. Ook hier een prima sfeer en leuke vriendenploeg die getraind worden door Abdelhak Zoundri en Geertjan de Groot. Leiders zijn Richard de Bruin en Bauke Jacob v.d. Pol. Er zijn nog maar vier wedstrijden gespeeld door JO17-3 in de 4e klasse waarvan er drie werden gewonnen en een verloren. De achterstand op koploper Beetgum is 6 punten maar die hebben wel twee wedstrijden meer gespeeld. Ook JO17-3 speelt nog vier wedstrijden tot aan de winterstop. 

Opvallend is verder nog dat zowel JO17-2 als JO17-3 nog in de race zijn voor de beker. Met een juiste mix van inzet en plezier is er veel te bereiken zo blijkt waarvoor niet alleen de spelers maar zeker ook de enthousiaste en kundige trainers/leiders verantwoordelijk zijn. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda