Voetbal

De weg naar boven

In de degradatiekraker in Harlingen tussen Zeerobben en Be Quick Dokkum lag de sleutel naar boven. De Harlingers hebben deze gepakt en deden daarna eindelijk wat van hen verwacht mag worden. Soms moeten er harde woorden klinken om het tussen de oren scherp te krijgen. Na de verdiende winst resteerde naast de drie punten ook het gevoel we kunnen het wel, maar om soms onverklaarbare redenen lukte het niet.

Zo’n wedstrijd speelde zich ook meteen na de wintersop af in Damwoude. Een overrompelende start van Zeerobben tegen Broekster Boys verzandde toen in een onbegrijpelijk knoeiwerk, waarna BB verdiend de overwinning pakte. Daarna gingen de Damwoudsters door met punten sprokkelen en liet Zeerobben links en rechts onnodig punten liggen. Met als gevolg, dat de tegenstander van zaterdag met vier punten voorsprong aan de aftrap verschijnt. Dan start je gevoelsmatig iets prettiger en is de druk iets minder groot. Toch hebben beide ploegen deze drie punten ook weer hard nodig. Onbegrijpelijk was ook het resultaat van afgelopen zaterdag (Br. Boys-Noordscheschut 1-3), terwijl Zeerobben de week daarvoor de veel betere ploeg was tegen datzelfde Noordscheschut, maar dus toen onverdiend ook verloor.

Zeerobben kan in ieder geval weer opgelucht adem halen, want verlies was een morele afknapper van jewelste  geweest. Met strijdlust en fysieke inzet werd de eerste stap gezet en daarnaast ook nog veel viel te genieten voor het publiek op voetbalgebied. Zaterdag kan en moet opnieuw een horde worden genomen. De mannen zijn er klaar voor en hoeven niet gemotiveerd worden, dat zagen zaterdag ook al. Er wordt weer een grote publieke belangstelling voor deze kraker in de eerste klas E verwacht. Ze heten dan ook onze gasten en onze trouwe aanhang van harte welkom op het Oostersportpark .

Zeerobben-Broekster Boys, zaterdag 23 maart, aanvang 15.00 uur.

 

Programma zaterdag 23 maart:

Be Quick Dokkum-SV Bedum

Drachtster Boys-VV Balk

VV Groningen-PKC '83

VV Noordscheschut-VV Winsum

d'Olde Veste '54-HZVV

CVV Oranje Nassau G-VV Gorecht

Zeerobben-Broekster Boys

|Doorsturen

BuienradarAgenda