Sport

De Vuurzee roeit in Zwolle

Roeisloep de Vuurzee roeide afgelopen zaterdag in Zwolle. Mariska Siebring doet verslag.

22 juni 2019, 8:50 uur verzamelen bij de sloep, 9:00 uur vertrekken. Met zijn allen in de bus gezamenlijk richting Zwolle. Iedereen is er klaar voor en heeft er zin in. Het belooft een mooie maar warme dag te worden. Zonnebrand, water en goed humeur in overvloed.

10:30 uur arriveren we op de plaats van het kranen. We worden verwacht lijkt het wel. Met één wachtende voor ons gaat het snel en voor we het weten ligt de sloep al in het water. Een klein stukje moeten we roeien om bij de startplaats van de race te komen. Ondertussen zien we enkele mannensloepen voorbij racen en weten we dat het een pittige tocht wordt.

Na bijna 2 uren wachten is het zover. Met de buiken vol met de pannenkoeken, broodjes en energierepen liggen wij gereed bij de start. 13:17 uur klinkt het startschot, samen met nummer 46 gaan we beginnen aan een prachtige race. Het eerste rondje wordt tegen de klok in geroeid. We roeien langs grachtenpanden, parkjes en onder de bruggen door en daarna afslaan het zwarte water op. Dit stuk is pittig. Iedereen heeft het warm en de zon brandt stevig op onze huid. Onze stuurman moedigt ons aan, niet opgeven het is een lastig stuk, maar dan mogen we ook weer terug!

Bij het keerpunt gaan we strak de bocht om en roeien we als een echt team terug naar de grachten. Teruggekomen, links afslaan, de grachten op om vervolgens het eerste rondje 2x met de klok mee te roeien. Het eerste rondje gaat als een speer! We hebben de slag goed te pakken, lange slagen en goed afmaken. Na een kleine onenigheid tussen onze stuurman met een andere stuurman gaan we het laatste stuk van de race in. Nog 2 bochten te gaan… elkaar aanmoedigend zorgen we voor een flink tempo tot aan de finish. Stop de tijd! De Vuurzee is gefinisht met een prachtige tijd van 02:02:59! 12de in de eerste klasse van de dames, we zijn trots!

Onze volgende race staat alweer gepland: De Berentocht, op 7 juli 2019.

 

|Doorsturen