De Meiden van Zeerobben

De afgelopen week werden er slechts twee wedstrijden gespeeld door de Meiden van Zeerobben. Beide MO15 teams hadden een inhaalwedstrijd op een doordeweekse dag. Allebei teams wisten niet te winnen helaas. MO15-1 had zoals gewoonlijk weer een nipt verlies op de tegenstander en MO15-2 kreeg geheel tegen verwachting in een ‘pak voor de broek’! Verder werden de senioren vrouwen van Zeerobben zonder ook maar een wedstrijd te spelen afgelopen week kampioen in de 6de klasse 7x7 competitie. MKV’29 VR2 had zich voortijdig teruggetrokken uit de competitie. De Zeerobben dames hadden nog een tweetal wedstrijden te spelen tegen deze tegenstander.

De dames van VR1 kunnen alvast een feestje vieren. Door het verlaten van MKV’29 VR2 uit de competitie zijn de vrouwen kampioen geworden in de 6e klasse 7x7 competitie. (Foto: Frans Bode)

MO11-1 zou afgelopen zaterdag een wedstrijd hebben tegen de meiden van de Black Boys MO11-1. Maar deze is verplaatst naar aanstaande woensdag 9 mei. Op het Oostersportpark wordt om 18.45 uur afgetrapt.

MO13-1 had geen wedstrijd afgelopen zaterdag. Pas op maandagavond 14 mei gaan de dames het weer proberen om een puntje te scoren. Op het Oostersportpark gaat dan om 19.00 uur los tegen Tzummarum MO13-1.

Zoals gezegd hadden alleen de twee MO15 teams een wedstrijd afgelopen week. Het Zeerobben MO15-1 moest op dinsdagavond een inhaalwedstrijd spelen tegen Hardegarijp MO15-1 in Hardegarijp. Hoewel het als gewoonlijk weer de bovenliggende ploeg is, wisten de meiden van MO15-1 wéér niet te winnen. Aan het einde van de eerste helft waren te ploegen aan de stand te zien gelijkwaardig. De rust werd met 1-1 gelijk ingegaan. De tweede helft verliep net even anders. De meiden van Hardegarijp wisten zichzelf op een 3-1 voorsprong te zetten. Zeerobben daarentegen kwamen nog maar aan één keer scoren. 3-2 en de robben zetten alles op alles om er in ieder geval een gelijkspel uit te halen, maar helaas was de speeltijd op en wisten de meiden van MO15-1 weer niet een puntje te pakken. De volgende wedstrijd is op 16 mei tegen Zeerobben MO15-2. Aanvang 18.45 uur.

Het MO15-2 van Zeerobben is volgens de statistieken op dit moment de betere MO15 binnen de damesafdeling. Zij wisten meer punten dit seizoen binnen te halen dan het MO15-1 van Zeerobben. En als je van de stats uit moet gaan hadden de meiden van MO15-2 tegen SWZ Boso Sneek in ieder geval een puntje kunnen scoren tegen de Snekers. Maar de uitslag laat heel wat anders zien. De ‘dames’ van SWZ gaven de Zeerobben dames, zeg maar een pak voor de broek! Na 70 minuten spelen stonden de Harlingers tegen een 8-2 verlies aan te kijken. Een uitslag die deze dames een lange tijd niet gehad hadden! Volgende wedstrijd is volgende week woensdag. Op Sportpark De Waaie in Sint Anna wordt om 19.00 uur afgetrapt tegen Sint Annaparochie MO15-1.

Ook geen wedstrijd voor MO19-1 afgelopen zaterdag. Ook voor hen is er een doordeweekse inhaaldag op woensdag 9 mei. De tegenstander is Urk MO19-1. Op Sportpark De Vormt in Urk zal de wedstrijd om 19.30 uur worden aanvangen.

Zoals gezegd is het VR1 team van Zeerobben afgelopen week zomaar kampioen geworden in de 7x7 competitie 6e klasse. De dames hadden dit seizoen nog drie wedstrijd op het programma staan waarvan twee tegen het Leeuwarder MKV’29 VR2. Maar deze heeft zich afgelopen week dus teruggetrokken uit de competitie. Het kampioenschap was voor de Zeerobben dames sowieso al bijna zeker maar dit kwam toch als een verrassing. De laatste wedstrijd in deze competitie en tevens de kampioenswedstrijd voor de Zeerobben dames is tegen Arum VR1 op 19 mei om 13.00 uur op het Oostersportpark. Aansluitend zullen de dames worden gehuldigd.

Komende zaterdag geen wedstrijden voor de damesafdeling van Zeerobben. Over twee weken dus weer een nieuwe editie van De Meiden van Zeerobben.