Voetbal

De Meiden van Zeerobben

Hoewel het afgelopen zaterdag niet zonnig was zoals beloofd door de weerprofeten, bleek het toch lekker voetbalweer te zijn. Dat kwam mooi uit want er waren vijf wedstrijden te spelen voor de Meiden van Zeerobben. Helaas werden er maar vier punten verzameld. VR1 won zoals verwacht, MO15-2 verdeelde de punten met de tegenstander en de andere drie teams moesten  verlies incasseren. Niet een erg vruchtbare zaterdag. 

Al winnen ze niet vaak, de vechtlust blijft bij de meiden van Zeerobben MO13-1 ook al weten ze dat ze de wedstrijd gaan verliezen. (Foto: Dirk Bouma)

Bij MO11-1 wil het maar niet lukken om een wedstrijd naar zich toe te trekken. Weer moesten de jongste meiden verlies incasseren. De meiden van het MO11-1 van het Leeuwarder MKV’29 waren een maatje te groot voor de Zeerobjes. De Harlingers moesten vijf doelpunten verwerken van de Leeuwarder ploeg. Zelf scoorden de robbenmeisjes niet. Eindstand 0-5. Aanstaande zaterdag wacht de streekderby tegen SC Franeker MO11-1.

Ook MO13-1 moest weer verlies verwerken. Na de winst op Ouwe Syl drie weken terug, hadden de dames wel zin in nog een keer winst. Maar het pakte helaas anders uit. Tegen St. Anna MO13-1 waren de Robben niet opgewassen en verloren met 2-7. Klein lichtpuntje is dat de ploeg wel twee keer wist te scoren. Er zit progressie in de ploeg. En dat zie je ook, zelfs al weten de dames dat ze de wedstrijd niet kunnen winnen blijft de strijdlust. Volgend weekend spelen de dames een uitwedstrijd tegen SDS MO13-1 in Easterein. Wordt een lastige wedstrijd want SDS MO13-1 is koploper.

Geen winst, maar wel een punt voor MO15-2 afgelopen zaterdag. In een doelpuntrijke wedstrijd tegen Blauw Wit’34 MO15-2 verdeelden beide ploegen de punten. Zeerobben MO15-2 had in de eindfase van de wedstrijd het geluk dat Blauw Wit in een laatste poging niet scoorde, want dan het de Harlinger ploeg met lege handen gestaan. Gelukkig floot de scheids daarna af en konden de punten met een eindstand van 4-4 verdeeld worden. Aanstaande zaterdag brengen de Robbenmeiden een bezoek aan koploper SWZ Boso Sneek MO15-1. Het zal een hele kluif worden voor MO15-2 gezien de ploeg nog steeds kampt met blessureleed. Duimen dus.

Wisten ze vorige week nog fraai te winnen van Be Quick Dokkum, afgelopen zaterdag verloor MO15-1 met miniem verschil van Irnsum MO15-1. Zeerobben was bijna de hele wedstrijd de bovenliggende partij met keer op keer aanvallen op het doel van Irnsum maar verzuimde daar dan ook uit te scoren. En dat is nou precies waar het aan schort bij deze ploeg, het scorend vermogen is er gewoon niet. En als dan de tegenstander enkele keren aanvalt en ook nog één weet te scoren, dan is het wel heel zuur om maar met 1-0 te verliezen. Werk aan de winkel dus voor de ploeg. Aanstaande zaterdag speelt de ploeg thuis tegen LSC 1890 MO15-1.

MO19-1 had geen wedstrijd afgelopen zaterdag. Zij mogen aanstaande zaterdag weer een de bak. Tegenstander is dan SJO Bergum BCV Combinatie MO19-1. In de poule waar MO19-1 in zit staan de bovenste vijf teams binnen twee punten van elkaar waaronder Zeerobben. Spannend dus de komende weken.

De senioren vrouwen van Zeerobben staan comfortabel op kop in de competitie. De vrouwen hebben een riante voorsprong op nummer twee SC Franeker VR2 van veertien punten en kunnen zich nog wel wat veroorloven. Afgelopen zaterdag was dan ook de twaalfde wedstrijd op rij die de dames met winst afsloten na hun laatste en enige verlies dit seizoen. Tegen en in Berlikum werd afgelopen zaterdag met 1-3 gewonnen. Aanstaande zaterdag geen wedstrijd voor hen. Maar volgende week woensdagavond ontmoeten de dames weer het VR2 van SC Berlikum.

 

Programma zaterdag:

8.45 SC Franeker MO11-1-Zeerobben MO11-1

9.00 SWZ Boso Sneek MO15-1-Zeerobben MO15-2

10.00 SDS MO13-1-Zeerobben MO13-1

11.20 Zeerobben MO15-1-LSC 1890 MO15-1

14.00 Zeerobben MO19-1-SJO Bergum BCV Com MO19-1

 

Volg de Meiden van Zeerobben op Facebook, Twitter en Instagram: @robbenvrouwen

|Doorsturen