Voetbal

De Meiden van Zeerobben

Afgelopen zaterdag werden er door de Meiden van Zeerobben vier wedstrijden gespeeld. Van de vier werden er drie met een positief resultaat afgesloten. Helaas was er voor de vierde een minder positief resultaat. De meisjes van MO11-1 moesten helaas weer een verlies verwerken. VR1, MO19-1 en MO15-1 wisten te winnen met mooie uitslagen.

Eindelijk weer winst voor de meiden van MO15-1. Be Quick Dokkum MO15-2 werd met 3-1 verslagen door de Zeerobben. (Foto: S.L. Uiter)

Tja, wanneer zal het tij voor de jongste meisjes eens keren. Dit voorjaarseizoen wisten de Robkes nog niet één wedstrijd te winnen. Zo ook afgelopen zaterdag niet. De meisjes moesten dit keer op visite bij het MO11-1 van Black Boys in Sneek. Ondanks dat de Sneker ploeg samen met Zeerobben en Sint Anna de onderin staan, bleken de Snekers toch te sterk van de Harlingers. De wedstrijd werd door de Black Boys met 7-2 gewonnen. Het enige positieve aan deze nederlaag is dat de Zeerobben meisjes twee keer wisten te scoren en dat was dit voorjaarsseizoen ook nog niet voorgekomen. Volgende wedstrijd winnen dan maar? Aanstaande zaterdag weer een kans.

MO13-1 had afgelopen weekend geen wedstrijd. Zij mogen zich klaar maken voor komende zaterdag. Dan komt Sint Anna MO13-1 op bezoek.

Voor de dames van MO15-1 was het afgelopen zaterdag wel een mooie dag. Niet alleen het weer zat mee maar ook werd de wedstrijd door de Harlingers gewonnen. Iets wat de ploeg al een tijdje niet gelukt was. Op bezoek kwam het MO15-2 van Be Quick uit Dokkum. Beide ploegen bestrijken de middenmoot van de lijst en waren redelijk aan elkaar gewaagt. Gelukkig voor Zeerobben wisten ze twee keer meer te scoren dan Be Quick Dokkum en mochten na een overwinning van 3-1 de punten op hun conto bijschrijven. Zal de ploeg het allemaal weer op een rijtje hebben? We zullen het de komende weken zien. Aanstaande zaterdag mag de ploeg naar Irnsum.

MO15-2 had afgelopen zaterdag ook geen wedstrijd, maar de wedstrijd van de zaterdag van vorig weekend vergeten ze liever ook zo snel mogelijk. Tegen Leovardia MO15-1 verloren de meiden niet alleen met 2-0, maar mochten een tweetal meisjes van  Zeerobben ook een bezoekje brengen aan het MCL in Leeuwarden. Tijdens de wedstrijd werden twee meisjes met letsel aan arm en enkel van het veld gedragen. Een echte pechdag voor de Harlingers dus. Aanstaande zaterdag zal het voor de ploegleiding schuiven zijn in de selectie. Op het Oostersportpark ontvangen de meiden het MO15-2 van Blauw Wit'34.

MO19-1 had afgelopen zaterdag een wedstrijd tegen HSC MO19-1 uit Sappemeer op het Oostersportpark. Hoewel de ploeg grotendeels hersteld was van alle blessures die het opliep tijdens de wedstrijd tegen ACV MO19-1 moest de leiding toch een beroep doen op een aantal meisjes van MO15-1. MO19-1 kampte met personeelstekort vanwege andere verplichtingen en dan met name in de verdediging van de ploeg maar de dames van MO15-1 vulden dit prima aan. De Harlinger meiden wisten na negentig minuten de wedstrijd moeiteloos naar zich toe te trekken en wonnen met een mooie 3-0 van de ploeg uit het oosten des lands. Aanstaande zaterdag is deze ploeg een weekend vrij.

Het VR1 van Zeerobben deed zaterdag gewoon weer wat ze de afgelopen weken al vaker deden en dat is winnen. Van het VR2 van SC Franeker werd na twee keer dertig minuten vakkundig met 3-1 gewonnen. Met deze winst op de nummer twee in de lijst is het verschil tussen beide ploegen gegroeid naar elf punten en daarmee mogen de dames alvast aan een kampioenschap gaan denken. Aanstaande zaterdag gaat Zeerobben op bezoek bij het VR2 van SC Berlikum. Het zal wel weer een uitslag met dubbele cijfers worden voor de Robben. SC Berlikum VR2 is de rode lantaarndrager in de competitielijst.

 

Programma zaterdag:

8.45 Zeerobben MO11-1-MKV'29 MO11-1

10.00 Irnsum MO15-1-Zeerobben MO15-1

10.30 Zeerobben MO15-2-Blauw Wit '34 MO15-2

11.25 Zeerobben MO13-1-St. Annaparochie MO13-1

12.30 SC Berlikum VR2-Zeerobben VR1

 

|Doorsturen