Voetbal

De Meiden van Zeerobben

Ook de vrouwen en de meiden van Zeerobben zijn al weer een aantal weken bezig. Ook zij bereiden zich voor op de competitie die morgen van start gaat. Maar ook de Vrouwen en de meiden hebben al een bekercompetitie achter de rug.

 

Daar waar er in de regio geen MO11-teams en nagenoeg geen MO13-teams zijn heeft Zeerobben in beide leeftijdscategorieën toch weer veel aanwas gekregen en kon het twee teams inschrijven voor de competitie. Daarnaast wordt er ook al gemengd gespeeld in sommige teams. Een trend die steeds meer wordt gepromoot door de KNVB. En er speelt een meisjesteam van Zeerobben dit seizoen mee in de jongenscompetitie. 

 

VR1

Het nieuwe VR1 van Zeerobben is het seizoen voortvarend begonnen. Al vroeg werd er met de trainingen gestart en ook de frequentie was hoog. Gemiddeld drie keer per week een training. En dan heb je bij de aanvang van het seizoen een voorsprong opgebouwd zo is gebleken. De eerste bekerwedstrijd tegen Mulier VR1 werd met 0-3 gewonnen en de stadsderby tegen fc Harlingen leverde wederom 3-0 winst op. Met de maximale score gaat de ploeg door naar de knock-out fase maar ziet het ook vol vertrouwen uit naar de competitiestart van morgen. Thuis om 13.35 uur is SDS VR1 de eerste tegenstander in de 4e klasse.

 

JO15-5M

Deze ploeg was wel een beetje klaar met steeds maar tegen dezelfde tegenstanders spelen. De spoeling is echter dun dus werd besloten om deze meidenploeg in te schrijven in de jongenscompetitie. Een compleet nieuwe uitdaging voor deze meiden maar ook voor de tegenstanders die ze gaan treffen… De eerste bekerwedstrijd tegen ST SDS/Nijland JO15-2 ging met 5-1 verloren maar was enigszins geflatteerd te noemen. De meiden deden tot diep in de tweede helft goed mee maar moesten het uiteindelijk fysiek afleggen. De tweede bekerwedstrijd tegen SJO Arum/Stormvogels JO15-1 ging weer een stukje beter. Er werd weliswaar verloren met 7-3 maar het spel van de meiden was goed en geeft vertrouwen voor de competitie die morgen van start gaat. Om 8.45 uur staat de thuiswedstrijd tegen SJO Oudega/HJSC/Heeg JO15-2 op het programma in de 4e klasse.

 

JO13-1

De poule-indeling voor de beker was voor MO13-1 niet spectaculair. Alleen MKV en die bleek voor deze meiden toch echt nog een maatje te groot. Uit werd er met 11-5 verloren maar thuis werd de schade beperkt tot een 7-0 nederlaag. Bekeravontuur voorbij en nu volop aandacht voor de competitie die morgen van start gaat met een thuiswedstrijd tegen Leovardia MO13-1.

 

MO11-1

MO11-1 heeft meteen van zich doen spreken. Ook zij zijn alweer enkele weken in training en dat was te merken in de eerste twee bekerwedstrijden tegen St. Anna MO11-1. Uit werd er met 1-7 gewonnen en thuis was het met 7-0 weer raak. Op naar de volgende bekerronde. Morgen wacht ook voor deze jonge ploeg de eerste competitiewedstrijd thuis tegen sc Bolsward MO11-1.

De jeugdafdeling is blij met de aanwas onderin. De meisjes die via de Waddenrobkes doorstromen naar de JO-8, JO-9 en JO-10 groep kunnen uiteindelijk in MO-11 meedoen. Dat geldt ook voor meisjes die zich nieuw aanmelden en al iets ouder zijn. Zij kunnen rechtstreeks in een MO-11 of MO-13 opgenomen worden. 

|Doorsturen