Voetbal

De Meiden van Zeerobben

Nieuwe ronden, nieuwe kansen! Na een lange winterstop beginnen de dames morgen weer aan een nieuwe competitie. Tenminste voor een aantal teams van de Meiden van Zeerobben. MO11-1, MO13-1 en MO15-1 gaan het proberen in een nieuwe (voorjaars)competitie. VR1 en VR2 vangen hun competitie weer aan waar ze vorig jaar mee geëindigd zijn. MO17-1 is er voor de rest van het seizoen niet meer bij helaas. De speelsters zijn onderverdeeld in VR1 en MO15-1. De competitie start voor alle teams aanstaande zaterdag dan echt!

MO15-1 kende een goede generale voor de competitie en won afgelopen zaterdag met 4-3 van LSC. (Foto: Frans Bode)

Tijdens de winterstop hebben de Meiden van Zeerobben niet stil gezeten. Er werden in de zaal een aantal toernooitjes onderling gespeeld en hebben een aantal dames van VR1 nog aan het OFK zaalvoetbal meegedaan. MO15-1 heeft een aantal oefenwedstrijden afgewerkt. Al met al hebben de meiden er weer zin in!

Het VR1 van Zeerobben start aanstaande zaterdag de tweede helft van de competitie net als vorig jaar tegen Be Quick Dokkum VR1. De wedstrijd eindigde toen in een 1-1 gelijkspel. De dames van VR1 kenden verder een  teleurstellende eerste seizoenshelft. De ploeg kampte met veel blessureleed en zag een aantal speelsters afhaken. De ploeg hoopt met de komst van een aantal MO17 speelsters een betere tweede seizoenshelft te hebben. Aan het enthousiasme zal het niet liggen, de dames trainen alweer een aantal weken hard met elkaar. De wedstrijd begint zaterdag om 12.30 uur op het PLUS-veld.

Het VR2 had op 26 januari de eerste wedstrijd van dit jaar moeten voetballen, maar de wedstrijd werd door sneeuwval afgelast door de bond. Het VR 2 kende in tegenstelling tot het VR1 een uitstekende eerste seizoenshelft! De dames staan fier bovenaan in hun 7x7 competitie en zullen naar alle waarschijnlijkheid de kampioenstitel prolongeren. De enige die de dames van hun troon zou kunnen stoten is misschien Makkum VR1. Aanstaande zaterdag gaat ook voor het VR2 het seizoen weer los. Tegenstander is ONB VR1 uit Drachten. De wedstrijd begint om 12.45 uur in de Froonacker Arena.

Het MO15-1 eindigde voor de winterstop op een keurige derde plaats met acht punten verschil op kampioen Stiens MO15-1 en maar drie punten op Bolsward MO15-2. Ook zij mogen een aantal goede speelsters van MO17 verwelkomen in hun team. De ploeg heeft in de winterstop een aantal oefenwedstrijden gespeeld en zijn klaar voor de competitie. De verwachtingen zijn hoog gespannen bij speelsters en leiding van dit enthousiaste team. Morgen reizen de dames af naar MKV’29 MO15-1. De wedstrijd begint om 9.00 uur.

MO13-1 deed het voor de winterstop boven verwachting goed. Met een paar mooie overwinningen eindigde de ploeg op een keurige vierde plaats. Daar leek het eerst niet op maar de robjes wisten toch een aantal wedstrijden met mooie cijfers te winnen. Dit voorjaar komt de ploeg weer uit in de tweede klasse met een aantal ploegen uit de provincie, maar ook van buiten de provincie. Ja, zelfs ritjes naar Urk en Meppel staan op het programma. Voor aanstaande zaterdag staat een Friese ploeg op het programma. Op het PLUS-veld barst het ‘geweld’ los tegen Workum MO13-1 om 8.45 uur.

|Doorsturen

BuienradarAgenda