De Meiden van Zeerobben

Hoewel afgelopen zaterdag de Sint weer voet aan wal zette was het voor vier teams van De Meiden van Zeerobben toch voetballen. Vier teams speelden al lekker vroeg in de ochtend en konden in de middag de Sint verwelkomen. VR1 moest als enig seniorteam pas laat in de middag aan de bak. De twee overige teams, VR2 en MO17-, hadden geen wedstrijd.

Met pure vechtlust wisten de meiden van MO15-1 een puntje te behalen op de koploper. De meiden gaan weer lekker in de competitie. (Foto: Gertjan Miedema)

Het pechduiveltje dat Zeerobben VR1 al een aantal weken dwars zit, is nog steeds niet weg. Met een volle ziekenboeg en een aantal afwezigen van het basisteam is het voor de dames van VR1 echt afzien in de 3e klasse. Gelukkig kon het team rekenen op een aantal speelsters van VR2 en MO17-1 om de wedstrijd tegen sc Franeker VR1 te spelen. De wedstrijd werd na één helft al gestaakt wegens medisch ongemak bij Zeerobben bij een 3-0 achterstand. De tweede helft zal op een latere datum alsnog worden gespeeld.

Het Zeerobben VR2 had in principe een wedstrijd gepland tegen Makkum VR1 afgelopen zaterdag. Maar deze is verplaatst naar 15 december. Ook voor morgen is er voor het VR2 geen wedstrijd.

Ook de meiden van Zeerobben MO17-1 hadden een vrije zaterdag. Zodoende kunnen ze zich in alle rust gaan opmaken van de wedstrijd van morgen.

De meisjes van Zeerobben MO15-1 hebben alles lekker op de rit. Werd er vorige week zaterdag gelijk gespeeld tegen het sterke MO15-2 van SC Bolsward, afgelopen zaterdag haalde ze hetzelfde trucje nog een keer uit. Zeerobben wist tegen S.C. Stiens MO15-1 een 1-1 gelijkspel te halen. Toch knap om van beide koplopers een punt te halen. Morgen reist de ploeg met de veerboot af naar Vlieland.

Zeerobben MO13-1 moest afgelopen zaterdag haar meerdere erkennen in de koploper Tzummarum MO13-1. Op Sportpark Tzummarum verloren ze kansloos van de plaatselijke ploeg. De  meisjes kregen maar liefst negen doelpunten te om de oren. Toch wisten ze zelf ook een keer te scoren. Eindstand 9-1. Ook een eerdere wedstrijd tegen deze ploeg werd met 1-9 verloren.

Winst (!) was er weer voor de meisjes van Zeerobben MO11-1. In de streekderby tegen sc Franeker MO11-1 wisten ze met 0-4 te winnen. De meiden gaan lekker in de competitie en staan op een mooie tweede plek. Alleen het sterke Bolsward MO11-1 kunnen de meiden niet de baas. Morgen weer een kans op drie punten. Dan gaan de dames op visite bij SJO DFC MO11-2.