De meiden van fc Harlingen MO11, MO15 en MO17

Het blijft toch zuur als je een avond voor je wedstrijd krijgt te horen dat de tegenstander heeft afgelast. Dit gebeurde vrijdagavond laat bij fc Harlingen MO11-1. Leeuwarder Zwaluwen MO11-1 lastte af... Alle pijlen zijn nu gericht op zaterdag 14 mei, dan spelen de meiden in Opeinde tegen ONT MO11-1.

De meiden van MO15-1 speelden thuis en moesten hun meerdere bekennen tegen Beetgum MO15-1. Het werd 0-4. Zaterdag reizen de meiden vol goede moed af naar Franeker om het op te nemen tegen SC Franeker MO15-1.

De wedstrijd tegen de jongedames van St. Friese Boys/WTOC MO17-1 uit Kollumerzwaag verliep uiterst onsportief. Daar waar fc Harlingen MO17-1 in de eerste helft de beste kansen had, werd er niet gescoord. Tijdens de tweede helft waren de tegenstandsters behoorlijk opgefokt en ook de leiding liet vaak van zich horen. De vrouwelijke scheidsrechter, waar wij ontzéttend trots op zijn, had het gedurende de wedstrijd behoorlijk zwaar. Ze werd voor alles en nog wat uitgescholden door speelsters, leiding én publiek van de tegenpartij. Twintig minuten voor tijd maakt fc Harlingen hands en de scheidsrechter fluit terecht voor een penalty. De 0-1 wordt gemaakt en Friese Boys wint de wedstrijd. Winnen is leuk, maar ten koste van het speel, fluit- en kijkplezier? Zaterdag 7 mei nieuwe ronde, nieuwe kansen. Vanaf 11.00 uur neemt MO17-1 het thuis op tegen het uit Drogeham komende SVO DKC MO17-1.