Nieuws

De drie grootste voordelen van sporten in een sportschool

De zomer zit er weer op. De R zit weer in de maand. Dat betekent dat we binnenkort weer massaal met de tissues op de bank zitten. Verkoudheids- en griepvirussen waar je ook kijkt de kop op steken en jij je ondertussen steeds lustelozer gaat voelen. In het najaar is de natuur prachtig om te zien, maar het lichaam van de mens krijgt het zwaar te verduren. Daarom is dit dan ook dé maand waarop je je lichaam wat extra aandacht mag geven.

Lekker blijven bewegen is hierbij erg belangrijk. Veel mensen doen dit – met name gedurende het najaar en de winter – in de sportschool. Maar waarom eigenlijk? Welke voordelen heeft de sportschool ten opzichte van gewoon buiten bewegen of zelf thuis aan de slag gaan? We gingen op zoek naar de drie grootste voordelen van sporten in de sportschool.

 

1.      De perfecte keuze voor het najaar

We weten allemaal dat het najaar en de winter niet bepaald uitnodigend zijn om in te sporten. Met slecht weer is het stukken aantrekkelijker om lekker op de bank te blijven zitten. Geen haar op je hoofd die eraan denkt om buiten de regen te trotseren. Toch is het juist dan belangrijk om te sporten. Gelukkig is dat in de sportschool geen probleem. Het is dan ook geen wonder dat het in alle basic-fit sportscholen juist in de winter enorm druk is.

Let in de winter bovendien ook goed op de eventuele kortingen die worden gegeven. Doordat de vraag toeneemt, kan ook met de prijs een beetje gespeeld worden. Dit levert soms bijzonder goede acties op. Het is vaak zelfs mogelijk om enkel een winterabonnement af te sluiten. Zo blijf je fit gedurende het winterseizoen en kan je daarna zelf bepalen of je bij de sportschool blijft of je weer enkel richt op buitenactiviteiten.

 

2.      Professionele begeleiding

Ga je voor het eerst sinds tijden sporten en heb je eigenlijk geen idee hoe je dit aan moet pakken? Dan kan het zelfs heel gevaarlijk zijn om dit zelf te doen. Zeker zonder duidelijk plan. Ga je sporten zonder enige richting, dan kunnen er fouten worden gemaakt die zelfs langdurige blessures tot gevolg kunnen hebben. Daarom is het zeker die eerste periode heel belangrijk om over professionele begeleiding te beschikken. In de sportschool zijn er eigenlijk altijd deskundigen aanwezig. Hierdoor is er altijd wel iemand beschikbaar die jou kan helpen bij het opstellen van een goed trainingsschema.

 

3.      Veel verschillende apparaten

Sommige mensen hebben fitnessapparatuur in huis staan. Hoewel het fijn is om hier altijd toegang tot te hebben, kan dit ook best wel een beetje saai zijn. Je gebruikt immers altijd hetzelfde apparaat en doet dezelfde oefeningen. In de sportschool staan tientallen apparaten en zijn er ook nog eens verschillende groepslessen waar je je voor in kunt schrijven. Dat is veel minder saai en zo train je ook nog eens veel meer verschillende doelgroepen. Je traint altijd op de beste apparatuur en traint elke keer weer een beetje anders. Zo blijft het sporten leuk. 

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda