Voetbal

De beloftes van Zeerobben

Zeerobben 2 (de beloftes) kent een uitstekende start na de winterstop. De ploeg komt, na het kampioenschap van vorig seizoen, uit in de res. 1e klas en voert daar halverwege de competitie de ranglijst aan.

De beloftes speelden afgelopen dinsdag tegen Berlikum en wonnen met 2-1. (Foto: Frans Bode)

Op 25 januari werd de competitie, na een korte winterstop, hervat met een thuiswedstrijd tegen Groen Geel 2. Er werd meteen overtuigend met 3-0 gewonnen. Op 1 februari stond de lastige uitwedstrijd tegen Heerenveense Boys op het programma maar die wedstrijd werd toch vrij eenvoudig met 2-5 gewonnen. Een week later de topper tegen de nummer 3 Blauw Wit. In die wedstrijd verzaakte Zeerobben om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen en daardoor bleef het tot het einde spannend. Maar wel 3 punten door een benauwde 2-1 overwinning. Afgelopen week stond de zware uitwedstrijd tegen Boekster Boys op het programma. Zeerobben speelde niet goed maar kwam wel met een 1-3 overwinning terug uit Damwoude. Em omdat de concurrentie af en toe punten liet liggen is de stand aan kop nu:

1) Zeerobben 2 16-39
2) L. Zwaluwen 2 16-34
3) Blauw Wit 2 16-32
4) FC Burgum 16-29

Naast de reguliere competitie spelen veel van de spelers uit het 2e ook nog in het O21-team dat een onderlinge competitie met de beloftes van FC Burgum, sc Leovardia, SJO BroeksterWalden, Blauw Wit en L. Zwaluwen speelt. In die competitie spelen ze van november tot en met april ieder vijf wedstrijden. Zeerobben O21 is een samengestelde selectie van talentvolle jonge senioren en junioren uit de O19 en zelfs een 017-speler. De doelstelling is om de jeugdspelers alvast ervaring te laten opdoen op ‘seniorenniveau’ en om de jonge senioren hun jongere teamgenoten houvast te geven. Er zijn in de afgelopen twee jaren maar liefst 13 spelers uit de Zeerobbenjeugd doorgedrongen tot de A- en B-selectie en hebben inmiddels de nodige ervaring opgedaan. Van hen wordt in deze selectie van Zeerobben O21 verwacht dat ze de spelers die binnenkort deze stap misschien gaan maken, ‘begeleiden’  naar een hoger niveau. In het kader van deze competitie speelt O21 aanstaande maandag om 20.00 uur thuis tegen Broekster Walden.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda